Pretraga

Zmajski poziv Zagrepčanima: Neka vaša zgrada postane platno za humanitarno umjetničko djelo

A- A+

Započela je još jedna potraga za fasadom zgrade u Zagrebu koja će postati platno za umjetničko djelo hrvatskih street umjetnika. Ovoga puta svoje vještine pokazat će renomirana street art umjetnica Tea Jurišić čiji će ‘Mali zmaj’ uskoro krasiti pročelje možda baš vaše zgrade. Evo kako se prijaviti na ovu humanitarno-umjetničku akciju.

oslikavanje fasade

Stambena zgrada, ilustracija; u krugu Zmajstorsko djelo umjetnice Tee Jurišić | foto: Unsplash, Wiener osiguranje

Ovo nije prva humanitarno-umjetnička akcija oslikavanja pročelja zgrade koju je pokrenulo Wiener osiguranje.

Renomirana hrvatska street art umjetnica i Wiener osiguranje krenuli su u potragu za pročeljem zgrade u Zagrebu koja će postati bijelo platno za novu ‘zmajsku’ umjetnost. Suradnja umjetnice i osiguranja posebne je humanitarne note, a za to je zaslužna udruga ‘Mali zmaj‘ čiji je rad inspirirao umjetnike na stvaranje novih djela.

Misija ‘Malih zmajeva’ je poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece za koju prikupljaju humanitarnu pomoć, organiziraju izlete i radionice te nude pomoć pri učenju i besplatno psihološko savjetovanje za cijelu obitelj.

Novo ‘zmajsko’ pročelje

Umjetnica Tea Jurišić, potaknuta hvalevrijednim aktivnostima udruge ‘Mali zmaj’, odlučila je u svom prepoznatljivom stilu ilustrirati snagu djece koja su već u najranijoj dobi primorana nositi se sa surovom realnošću svijeta odraslih i time nas podsjetiti koliko je djeci važna naša potpora i podrška.

Svi oni koje je priča o ‘zmajskoj umjetnosti’ zaintrigirala da baš pročelje njihove zgrade postane platno za djelo Tee Jurišić svoju zgradu na natječaj Wiener osiguranja mogu prijaviti sve do 23. srpnja na adresu elektroničke pošte [email protected].

Izdvojeni članak

[VIDEO] Pogledajte kako je nastajao mural kojim se u jednom zagrebačkom kvartu oživjelo more

U prijavi na natječaj potrebno je napisati zašto bi baš vaša zgrada trebala biti odabrana te dodati adresu, broj katastarske čestice zgrade i priložiti fotografiju pročelja stambene zgrade uz kontakt podatke osobu za komunikaciju.

Iz Wiener osiguranja naglašavaju da je za oslikavanje pročelja zgrade potrebna suglasnost svih suvlasnika, a poželjno je i da se zgrada nalazi na prometnoj lokaciji te da je fasadna površina čista i u dobrom stanju. Oslikavanje je u potpunosti besplatno, a Wiener osiguranje kao organizator inicijative snosi sve troškove realizacije. Ostala pravila natječaja dostupna su na poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap