Pretraga

Krenula potraga za pročeljem na kojem će nastati mural ‘Malih zmajeva’: Evo kako prijaviti svoju zgradu

A- A+

Renomirani street art umjetnik Slaven Lunar Kosanović i Wiener osiguranje krenuli su u potragu za pročeljem zgrade u Zagrebu koja će postati dom njegovog novog murala. Šarena ulična umjetnost inspirirana je posebnim humanitarnim djelovanjem udruge Mali zmaj čija je misija poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

street art

Street art, oslikavanje pročelja zgrade | foto: Wiener osiguranje

Mali zmaj prikuplja humanitarnu pomoć za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, organizira radionice i izlete te nudi pomoć pri učenju i besplatno psihološko savjetovanje za cijelu obitelj.

Hvalevrijedne aktivnosti udruge Mali zmaj inspirirale su renomiranog street art umjetnika Slavena ‘Lunar’ Kosanovića da u suradnji s Wiener osiguranjem i u svom prepoznatljivom stilu ilustrira snagu djece koja su od najranije dobi primorana nositi se sa surovom realnošću svijeta odraslih.

Projekt inspiriran njihovim humanitarnim djelovanjem nastaje i kako bi sve podsjetio koliko je najmlađim članovima društva važna podrška.

Zmajsko pročelje zgrade

Na nagradni natječaj Wiener osiguranja može se prijaviti zgrada, odnosno njeni suvlasnici, koji su složni da se njihovo pročelje oslika motivima u čast ‘Malih zamjeva’. Prijave su otvorene do 28. lipnja, a šalju se na adresu elektroničke pošte [email protected]

Svi zainteresirani u prijavi moraju navesti zašto bi baš njihova zgrada trebala biti odabrana za novo djelo street art umjetnika Lunara. Osim jedinstvenog razloga, u prijavi je potrebno navesti i adresu, broj katastarske čestice zgrade, priložiti fotografiju pročelja stambene zgrade te kontakte osobu za komunikaciju.

street art

Street art, oslikavanje pročelja zgrade | foto: Wiener osiguranje

Iz organizacije navode da je poželjno da se zgrada nalazi na prometnoj lokaciji, a nužno je da je fasadna površina čista i u dobrom stanju uz maksimalnu visinu do tri kata. Oslikavanje je u potpunosti besplatno, a Wiener osiguranje kao organizator inicijative snosi sve troškove realizacije.

Svi zainteresirani da pročelje njihove zgrade šalje poruku ‘Malim zamjevima’ sve dodatne informacije o natječaju mogu pronaći ovdje.

street art
Share via
Copy link
Powered by Social Snap