Pretraga

Brač ponovno postao oaza ‘street art-a’: Deseto izdanje festivala donijelo nove murale

A- A+

Iako grafiti nisu svugdje dobrodošli, to svakako nije slučaj na Braču, u Bolu. I ove godine se održalo jubilarno deseto festivalsko izdanje Graffiti na gradele, zbog kojeg je upravo Bol postao centar hrvatske ulične umjetnosti. Festival se uvijek održava zadnji vikend u srpnju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌴 GNG 🌴 (@graffitinagradele)

Ove godine su umjetnici zaduženi za murale i grafite bili Tea Jurišić, Glow, Chez 186, Casino, Wuper, Royal, Sarme, Senk, Smack i Zar. Ove godine su tako novi izgled poprimili veliki zidovi Bijele kuće, napuštenog jugoslavenskog hotela koji je godinama glavna lokacija festivala. Bol se svake godine pretvori u malu street art i grafiti oazu, a na festivalu sudjeluju neka od najvećih svjetskih imena ove umjetnosti, piše Journal.

Sve je krenulo iz jedne bolske priče koja se u suradnji s umjetnicima iz cijele Hrvatske razvila u priču koja je postala puno veća od samog Brača. Festival traje dva dana, a osim ocrtavanja zidova, održale su se brojne besplatne aktivnosti i radionice. Bio je predviđen i dnevni DJ program.

Izdvojeni članak

‘Street art’ se preselio s ulice u interijere! Slavni hrvatski umjetnik i grafiter Lunar objašnjava nam zašto!

Večernji dio festivala održao se u 585 Clubu na našoj poznatoj plaži Zlatni rat, a ove godine su nastupali Kukus, Buntai, Krešo Bengalka, Mimi Mercedez, Luzeri, Bore Balboa, Z++, Grše i Krankšvester. Festival iz godine u godinu raste, pa tako možemo očekivati još jače izdanje sljedećeg ljeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌴 GNG 🌴 (@graffitinagradele)

Copy link
Powered by Social Snap