Pretraga

Bjelovarski magistralni vodovod ide u rekonstrukciju za 16 milijuna eura, sanirat će se 22 kilometra vodovodne mreže

A- A+

Ugovoreno je financiranje obnove magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar, dugoga približno 22 kilometra koji pokriva čitav grad Bjelovar i dvije susjedne općine. Ukupna vrijednost projekta je 16.557.181,60 eura, a za realizaciju osigurano su bespovratna sredstva u iznosu od 80%. Obnova magistralnog voda trebala bi smanjiti gubitke vode u lancu isporuke za 30%.

priključne cijevi

priključne cijevi | Freepik

Grad Bjelovar konačno bi trebao doskočiti velik gubitcima vode u distribucijskom sustavu obnovom magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar. Riječ je o projektu vrijednosti 16.557.181,60 eura od kojih je 80%, odnosno 10.596.596,22 eura osigurano bespovratno putem Mehanizma za oporavak i otpornost.

Obnova će puno značiti za građane Bjelovara s obzirom to da su trenutačni gubici prijenosa vode iznimno veliki radi dotrajalosti magistralnog vodovoda. Cilj projekta je smanjiti gubitke za 30 posto, ali i povećati sigurnost snabdijevanja kućanstava vodom.

Izdvojeni članak

Modernizacija rasvjete u Bjelovaru: Gotovo 1,5 milijuna eura za zamjenu 4.000 žarulja ledicama

Trasa koja ide u obnovu duga je 22 kilometra i pokriva područje cijelog Grada Bjelovara, ali i općina Kapela i Rovišće. Priprema realizacije trajala je godinama s obzirom na to da je za potrebe provedbe projekta trebalo obeštetiti petstotinjak vlasnika parcela.

Trenutačno su u tijeku radovi na sekundarnom vodovodu pokraj 4. osnovne škole, kako grad ne bi ostao bez vode kada krene rekonstrukcija. Ne bude li žalbi na Javni natječaj, rekonstrukcija magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar, mogla bi krenuti već na proljeće. Rok za dovršetak projekta je kraj 2025. godine.

Pogledajte idejno rješenje za bjelovarsku ‘Vodotehnu’ tvrtke M-plan.

Copy link
Powered by Social Snap