Pretraga

Dovršeni radovi na sanaciji pješačkog mosta u Petrinji: Sve je dovršeno u manje od dva mjeseca

A- A+

Radovi na sanaciji pješačkog mosta na rijeci Petrinjčici u Petrinji su gotovi nakon manje od dva mjeseca. Radove je izvodila tvrtka Madex d.o.o., Slavonski Brod po sistemu Design and Built. Vrijednost radova na sanaciji most iznosi 376.362,50 eura (s PDV-om).

Pješački most na rijeci Petrinjčici

Pješački most na rijeci Petrinjčici | foto: Grad Petrinja

Projekt ‘Priprema projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova vraćanja u ispravno radno stanje pješačkog mosta na rijeci Petrinjčici’ dio je operacije ‘Vraćanje u ispravno radno stanje prometne infrastrukture na području Grada Petrinje’ financirane iz Fonda solidarnosti EU, a čija ukupna vrijednost iznosi 15.881.095,12 eura. Radovi su započeti 16. svibnja 2023., a završeni su u ponedjeljak, 3. srpnja 2023.

– Moram napomenuti da nije zapravo bila riječ o sanaciji, nego o izmjeni gotovo cijele konstrukcije mosta osim nosača koji su sanirani. Sav ostali dio mosta je zamijenjen. Vrijednost projekta je 376.362 eura. Ugovor je bio na tzv. ‘design & build‘, odnosno i projektiranje i izvođenje radova od strane iste tvrtke, kazala je gradonačelnica Komes koja je ovom prilikom i zahvalila izvođaču radova na brzoj dinamici i završetku radova u roku.

Izdvojeni članak

Potrošena sva sredstva za obnovu nakon petrinjskog potresa: 319 milijuna eura u 18 mjeseci

Gradonačelnica Komes je najavila i uređenje pješačke staze prema Srnakovoj ulici u narednim danima čime će se dobiti jedna zaokružena novouređena cjelina u ovom dijelu grada. Rekla je i kako je jako puno upita vezanih za neasfaltirane ceste u gradu te kako se sada, kada je završen veliki dio projekata iz Fonda solidarnosti, planira pristupiti uređenju neasfaltiranih gradski ulica, ali i nogostupa u ulicama gdje je veća fluktuacija ljudi poput već najavljenog u Gajevoj ulici, ali i Lopašićevoj i Nemecovoj.

Copy link
Powered by Social Snap