Pretraga

Potrošena sva sredstva za obnovu nakon petrinjskog potresa: 319 milijuna eura u 18 mjeseci

A- A+

U uvodnom dijelu jučerašnje sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković izvijestio je kako su od predviđenih 319 milijuna eura iz Fonda solidarnost, koliko je bilo predviđeno za petrinjski potres, u roku od 18 mjeseci u potpunosti potrošena ta sredstva.

Sjednica Vlade RH

Sjednica Vlade RH | MPGIa

Za potrebe obnove nakon zagrebačkog potresa do sada je iskorišteno ukupno 602 milijuna eura od 683 milijuna eura. Sredstva Fonda solidarnosti ukupno iznose milijardu i tri milijuna eura, što znači da je dosada iskorišteno 969 milijuna eura za oba potresa. Naglasivši da će se ta sredstva u potpunosti iskoristiti, za ponedjeljak je najavio posebnu sjednicu Vlade na tu temu.

Što se tiče iskorištavanja sredstava iz Europskog fonda solidarnosti za proces obnove, iz kojeg je ukupno na raspolaganju milijardu i tri milijuna eura, premijer je izvijestio da je u potpunosti apsorbirano 319 milijuna eura za petrinjski potres u roku od 18 mjeseci. Danas smo, dodao je, na 367 milijuna eura kada je riječ o Petrinji.

Izdvojeni članak

Vlada donijela nove odluke: Vlasnici zgrada sa žutim i crvenim naljepnicama neće plaćati pričuvu

Temeljem sekundarnih šteta koje je na zagrebačkom području učinio petrinjski potres rok za iskorištavanje tih sredstava produljen je za godinu dana, a istječe 30. lipnja. Trenutno je iskorišteno 602 milijuna eura od 683, kazao je premijer. To znači, dodao je, da je od milijardu i tri milijuna dosad iskorišteno 969 milijuna eura. Premijer je istaknuo da je politička poruka toga što govori da će u potpunosti iskoristiti sredstva iz Fonda solidarnosti.

Copy link
Powered by Social Snap