Pretraga

Pomoć pri izradi elaborata: Objavljene upute za uklanjanje građevina oštećenih potresom

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je, radi pojašnjenja izrade i sadržaja Elaborata o ocjeni postojećeg stanja građevinske konstrukcije, upute i odluke o uklanjanju oštećenih zgrada Hrvatske komore inženjera graditeljstva. Podsjetimo, nakon zagrebačkog potresa procjena štete bila je 11 ,6 milijardi eura, dok je nakon petrinjskog potresa procijenjena šteta od 5,5 milijardi eura.

Sisak

Sisak nakon potresa; foto: Andrej Kauzlarić | baustela.hr

 Elaborata ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije izrađuje se sukladno članku  25. stavku 6. Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom.

Kako bi pojasnili proces izrade kao i sadržaj Elaborata ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije koji se izrađuju sukladno članku 25. stavku 6. Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom Ministarstvo je objavilo Uputu za izradu elaborata ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije za uklanjanje oštećene građevine koja očigledno ne ispunjava temeljne zahtjeve za građevinu u pogledu mehaničke otpornosti i stabilnosti Hrvatske komore inženjera graditeljstva.

Osim navedene Upute Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je i odluke o postupanju s uklonjenim kućama, kao i Plan provedbe mjera gospodarenja otpadom nakon potresa.

Upute i odluke Ministarstva

Upute i odluke Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i države imovine dostupne su na sljedećim poveznicama:

Zahvaljujemo inženjeru Krešimiru Tarniku na ustupljenom ‘Elaboratu postojećeg stanja građevinske konstrukcije za…

Objavljuje Hrvatska komora inženjera građevinarstvaUtorak, 6. travnja 2021.

Copy link
Powered by Social Snap