Pretraga

Završena rekonstrukcija dvorca Pejačević, uskoro će biti i svečano otvorenje

A- A+

Dvorac Pejačević se obnavlja od 2016. godine, točnije, radila se rekonstrukcija dvorca Pejačević – Velikog i Malog, a nedavno je održana završna konferencija ovog projekta. To znači i da će se dvorac svečano otvoriti za građane. U provedbu projekta rekonstrukcije su bili uključeni mnogi, od Turističke zajednice do Našičke razvojne agencije.

Dvorac Pejačević u Našicama

Dvorac Pejačević | Foto: Facebook/Grad Našice

Dvorac Pejačević je smješten u centru grada Našica, u gradskom parku, a ime nosi po plemićkoj obitelji Pejačević. Uz njega se nalaze stambene zgrade i hotel koji su naknadno izgrađeni, a uskoro će posjetitelji moći vidjeti što je sve novo u Malom i Velikom dvorcu Pejačević.

Dvorac Pejačević se obnavljao u sklopu posebnog projekta za koji su dobivena sredstva Europske unije, a projekt je uključivao rekonstrukciju Malog i Velikog dvorca. Sve je krenulo 2016. godine, a ovo nije bilo samo obnova zgrada, već i brendiranje Grada, rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Izdvojeni članak

Dvorac Kerestinec s 13,7 milijuna eura EU sredstava ide u potpunu konzervatorsku obnovu

Dvorac se obnavljao od temelja do poda, a sada će prvi puta biti u funkciji njegovih pet etaža. U njega se nakon završetka radova vraća Zavičajni muzej Našice, HKD Lisinski i Gradska glazba Našice. Iako se ne zna točan datum svečanog otvaranja dvorca i posjet građana, poznato je kako bi ono trebalo biti uskoro, kako je najavila direktorica Turističke zajednice, Ines Resler.

Copy link
Powered by Social Snap