Pretraga

Zbog obnove se iseljava jedan od najveći umjetnički muzeja u Hrvatskoj

A- A+

Počinje obnova Muzeja za umjetnost i obrt kao i osuvremenjivanje cijele zgrade muzeja za što je novac osiguran iz Fonda solidarnosti Europske unije. Zbog početka radova počelo je iseljavanje muzeja koji ima više od sto tisuća muzejskih predmeta.

Foto: HRT; screenshot

Započinje obnova i osuvremenjivanje cijele zgrade Muzeja za umjetnost i obrt. Muzeju su odobrena sredstva za obnovu infrastrukture i zaštitu muzejske građe, od čega gotovo 66 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu mjera zaštite zgrade koje obuhvaćaju izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja te radova primarne obnove, te 740 tisuća kuna za provedbu mjera zaštite muzejske građe.

Ovim sredstvima započeti će se i faza projekta obnove koja je bila neophodna i prije potresa.

Početak radova na objektu očekuje se na jesen ove godine, a završetak prve faze obnove predviđa se za kraj svibnja 2022. godine do kada je rok za završetak radova konstrukcijske sanacije.

Izdvojeni članak

Rekonstrukcija zgrade Vlade otkrila nepoznatu povijest tog objekta

 

Počelo iseljavanje Muzeja za umjetnost i obrt radi obnove

Zbog radova sanacije počelo je i iseljavanje muzeja.

– Iseliti najveći umjetnički Muzej u Hrvatskoj je veliki zadatak. Muzej za umjetnost i obrt ima više od sto tisuća muzejskih predmeta, jednako tako veliku knjižnicu, arhive… sve je to veliki logistički poduhvat”, zaključio je ravnatelj MUO Miroslav Gašparović za HRT.

Copy link
Powered by Social Snap