Pretraga

Poznati rezultati Natječaja za sufinanciranje izrade sunčane elektrane: Broj prijavljenih bio veći od očekivanog

A- A+

Grad Slavonski Brod početkom srpnja ove godine raspisao je Natječaj za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije.

Grad Slavonski Brod početkom srpnja ove godine raspisao je Natječaj za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije, foto: Grad Slavonski Brod

Ova mogućnost za građane rezultat je suradnje Grada Slavonskog Broda i Zelene energetske zadruge (ZEZ), a pomoću koje će prijavitelj na natječaj od Grada ostvariti sufinanciranje glavnog projekta u iznosu od 80 % ukupne cijene projekta (trošak za građane time je 625 HRK s uključenim PDV-om).

Natječaj za podnošenje prijava završen je 15. srpnja, a Grad Slavonski Brod osigurao je sredstva za sufinanciranje izrade 30 glavnih projekata. Da je interes građana za vlastitim solarnim elektranama velik, svjedoči i podatak da se na spomenuti natječaj prijavilo 36 građana.

Izdvojeni članak

Hrvatsko sunce na hrvatskim krovovima: Kreće projekt instalacije preko 3000 fotonaponskih elektrana

Sufinancirajući izradu glavnog tehničkog projekta, Slavonski Brod na ovaj način želi pomoći zainteresiranim građanima kako bi se na vrijeme pripremili za Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama, a čije se raspisivanje očekuje u jesen ove godine.

O potrebi korištenja obnovljivih izvora energije dovoljno govori i trenutna situacija izrazito visokih cijena energenata, a zahvaljujući solarnim panelima na vlastitim kućanstvima, građani u budućnosti mogu smanjiti svoje račune za električnu energiju.

Copy link
Powered by Social Snap