Pretraga

Bouqueterija – o aranžmanima iz ovog cvjetnog studija sanja svaka žena

A- A+

Adriana Kolar Combaj vlasnica je cvjetnog studija Bouqueterija i Instagram profila @green_plantern. Potonji je pokrenula kada je sa suprugom uselila u novi dom, u kojem su nakon grubih radova započeli s uređenjem interijera. I bome su se primili uređenja! Od stare autoradionice napravili su toliko lijep i ugodan dom da im čitava zajednica s Pinteresta može pozavidjeti. U prvom razgovoru s Adrianom smo stoga naglasak stavili na interijer i eksterijer u kojem živi, a ovaj je put došao red na njezin cvjetni studio koji također zahtijeva pažnju.

Adriana Kolar Combaj / foto: Privatna arhiva

U uvodu smo namjerno naglasili eksterijer u kojem Adriana živi sa svojim suprugom jer isti oduševljava jednako kao i njihov interijer, što se jasno vidi po fotografijama koje niču na profilu @green_plantern. Na istom je vidljivo da Adriana gaji veliku ljubav prema bilju, a upravo je ljubav prema cvijeću i zelenilu zaslužna za Adrianin najnoviji projekt – cvjetni studio Bouqueterija u sklopu kojeg izrađuje cvjetne aranžmane u epoksi smoli. Ipak, svakako najdraži projekt joj je stvaranje njezinog i Mislavovog doma te uređenje, odnosno totalni makeover dvorišta.

– Ideja o cvjetnom studiju Bouqueterija koji će čuvati uspomene u obliku cvijeća javila se nakon mog vjenčanja. Sve je krenulo od želje da sačuvam svoj vjenčani buket. Krenula sam u istraživanje koji je način za to najbolji, no prošli su mjeseci prije pronalaska rješenja, a moj buket se u međuvremenu posušio. I dalje ga čuvam, ali on je posmeđio, trusi se i nije nimalo nalik na vjenčani buket koji sam imala, priča nam Adriana.

Izdvojeni članak

Planirate preurediti staru garažu ili radionicu u moderan dom? Onda morate čuti savjete Adriane Kolar Combaj

„Svaki Bouquet u potpunosti je ručni rad, unikatan i dizajniran po željama klijenta“

Ljudi najčešće cvijeće okrenu naopako i ostave ga da se suši te ga zatim lakiraju lakom za kosu. Međutim to cvijeće će i dalje mijenjati boju i početi se raspadati kroz vrijeme, upozorava naša sugovornica. Zato je epoksi smola idealno rješenje, a Adriana nam je otkrila i kako točno nastaje jedan cvjetni aranžman u epoksi smoli.

– U Bouqueteriji čuvamo izvornu boju i oblik cvijeća, koje zatim polijevamo epoxy smolom kako bi se sačuvalo doslovno zauvijek. Na ovaj način moguće je uživati u svom omiljenom cvijeću kroz sva godišnja doba i imati podsjetnik na divne uspomene. Sam proces izrade ovakve uspomene iziskuje mnogo vremena. Traje od 4 do 6 tjedana, ovisno o vrsti i količini cvijeća koje želimo sačuvati. Kada buket stigne u naš studio, pažljivo se rastavlja i započinje se s posebnim procesom sušenja svake komponente buketa. Nakon sušenja, klijentima šaljemo nekoliko mogućih skica Bouqueta kako bi postigli željeni izgled. Svaki Bouquet u potpunosti je ručni rad, unikatan i dizajniran po željama klijenta te rađen iznimno pažljivo, s mnogo ljubavi i strpljenja, objašnjava ova kreativka.

Rad studija Bouqueterija / foto: Privatna arhiva

Rad studija Bouqueterija / foto: Privatna arhiva

Najčešće rade s mladenkama koje žele sačuvati svoje bukete i do sada su unutar Bouqueterija cvjetnog studija sačuvali preko dvadesetak vjenčanih buketa, što Adrianu veseli još više jer svoj nije uspjela sačuvati.

– Osim vjenčanih buketa, često izrađujemo Bouquete i za ostale prigode poput rođendana, promocija ili pak rođenje djeteta, i baš svaka priča nam je posebna, dodaje Adriana.

Rad studija Bouqueterija / foto: Privatna arhiva

Rad studija Bouqueterija / foto: Privatna arhiva

Bouqueterija – savršen odabir i za božićne dekoracije

Kako u  okviru svog brenda Adriana nudi i božićne aranžmane, kao i božićne kuglice, poželjeli smo doznati više o tome.

– U božićno vrijeme izrađujemo i dekoracije za bor sa sušenim cvijećem, začinima i voćem. Kao veliki ljubitelj cvijeća željela sam pronaći način kako cvijeće uklopiti u božićni duh i tako je došla ideja o ukrasima za bor. Osim dostupnih kolekcija ukrasa, izrađujemo i one po narudžbi, pa smo ih tako nekoliko napravili i po željama mladenki, od cvijeća iz vjenčanog buketa. Ipak, tu je potrebno napomenuti da je tako nešto moguće isključivo s veoma sitnim cvijećem poput gipsofila, objašnjava naša sugovornica.

Za kraj smo Adrianu upitali kakav tip cvijeća je najbolji za njezine aranžmane.

– Ne postoji cvijeće koje ne može ići u naše Bouquete. Razlika je u vremenu potrebnom za sušenje, pa će se tako cvijeće s puno slojeva latica poput ruža sušiti dulje od primjerice tulipana. Bitno je da nam se cvijeće dostavi u roku od najkasnije 3 dana od kada je sastavljeno kako ne bi uvenulo. Iako je proces izrade dugotrajan, uživamo  u svakom trenutku izrade ovih malih cvjetnih priča te ulažemo puno ljubavi i truda, zaključuje ova stručnjakinja za bilje.

Rad studija Bouqueterija / foto: Privatna arhiva

Rad studija Bouqueterija / foto: Privatna arhiva

 

Copy link
Powered by Social Snap