Pretraga

Dizajnerica interijera i ilustratorica Lara Komadina otkriva tri glavna preduvjeta lijepog doma!

A- A+

‘Hm, što reći o sebi? To je najteže, to nije za intervju, to je za razmišljanje na glas’, odmah u startu govori Riječanka Lara Komadina, osnivačica Lara Design Studia i obožavateljica estetike, interijera, ilustracija, dizajna općenito, umjetnosti i lijepih stvari. I zaista, tko je ova zanimljiva kreativka, poprilično nemirna duha, a opet ljubiteljica izazova i učenja, mogli bi do sutra, ali u ovom trenutku fokusirat ćemo se na poslovni aspekt njezine ličnosti.

Lara / foto:privatna arhiva

Lara Design Studio relativno je mlad studio koji pokriva područja grafičkog dizajna, ilustracija, uređenja i dekoracije interijera. Jedni od Lari dražih projekata jesu upravo oni koji predstavljaju spoj svega toga, što znači da osim što uredi interijer, ponekad klijentima dizajnira i custom made tapete vlastitih ilustracija te dizajnira i vizualni identitet i sve ostale stvari vezane uz to. To onda bude jedan paket usluga koje su smisleno povezane i uzajamne.

– Moj put do odluke da krenem samostalno, da se ohrabrim otvoriti vlastiti posao, bio je dinamičan, i isprepleten raznim granama kreativnih izražavanja što kroz kazališnu umjetnost i scenografiju, a zatim radeći niz godina i kao dizajnerica u marketinškim agencijama. Nakon svega toga javila se potreba da radim za sebe, da iskoristim stečena znanja, nadogradim s novima, da krenem solo, otkriva Lara.

‘Ponosna sam kada klijenti u moj dizajn imaju povjerenja’

Na pitanje na koje je projekte posebno ponosna naša sugovornica kaže kako joj je teško izdvojiti neki rad ili projekt jer svima prilazi i pristupa isto.

– Svaki moj rad, odnosno projekt ima neku svoju specifičnost, posebnost, jedinstvenost i tu mi leži vlastiti izazov, ljepota i ponos naravno nakon što posao bude dobro obavljen. Na što sam također ponosna je odnos s klijentima i naša suradnja. Ponosna sam kada klijenti u moj dizajn imaju povjerenja i prepuste mi se, priznaje nam Lara.

Kako izgleda jedan radni dan ove kreativke, zanimalo nas je.

– Moj radni dan izgleda ludo, žongliram. Šalim se! Najčešće započinje vožnjom moje dvoje djece, Eve i Frana u školu i onda krećem. Ovisi na čemu, na kakvom projektu radim i u kojoj sam fazi, moj dan vrlo često predstavlja kombinaciju boravka u studiju i terena, ponekad je samo studio i crtanje, ponekad teren, ovisi, a slobodne trenutke koje hvatam i uhvatim, provedem trčeći…trčanje mi predstavlja mentalni reset, kaže nam ova mama i poduzetnica.

Montaža tapeta / foto: Privatna arhiva

‘Rad mi je najveća inspiracija’

Poželjeli smo doznati i što Laru posebno inspirira u radu.

– Rad mi je najveća inspiracija te hrabrost i odvažnost drugih umjetnika i dizajnera. Njihovi pristupi radu, smjelost korištenja materijala, promišljanja, pomicanje granica. Naravno tu je moja svakodnevica te priroda koja me okružuje, inspirira i utječe na moj rad i moje smjerove kretanja u stvaranju, objašnjava naša sugovornica.

Izdvojeni članak

Vlasnica studija za uređenje interijera Katarina Kavain: ‘Unajmite dizajnera interijera i uštedite vrijeme i novac!’

Za kraj smo Laru upitali koja su prema njoj tri glavna preduvijeta lijepog i ugodnog doma.

– Mislim da dom mora biti odraz nas samih, bilo da sami uređujemo interijer ili uz stručnu pomoć. To smatram kao prvi preduvjet lijepog doma. Svaki lijep i ugodan dom proizlazi iz dobre promišljenosti, iskorištavanja kapaciteta prostora, treba pomiriti funkcionalnost i estetiku. Treći preduvjet su mi svakako biljke, taj dašak prirode u prostoru. Mislim da one trebaju biti sastavni dio našeg doma, smatra ova kreativka.

Tapeta vila / foto: Privatna arhiva

Apartman Dolac / foto: Sanja Bistričić

Apartman Dolac / foto: Sanja Bistričić

Tapeta svemir / foto: Privatna arhiva

Apartman Dolac / foto: Sanja Bistričić

Apartman Dolac / foto: Sanja Bistričić

Ilustracija More / foto: Privatna arhiva

Apartman Dolac / foto: Sanja Bistričić

Logo dizajn / foto: Privatna arhiva

Apartman Dolac / foto: Sanja Bistričić

Logo dizajn / foto: Privatna arhiva

Conf room scena / foto: Privatna arhiva

Logo dizajn / foto: Privatna arhiva

Conf room scena / foto: Privatna arhiva

Copy link
Powered by Social Snap