Pretraga

Đardin – cvjećarnica koju ćete poželjeti preseliti u svoj dom

A- A+

Đardin je vrtni centar i boutique cvjećarnica raznovrsnog sobnog i vanjskog bilja te suhog cvijeća. Pronaći ćete ga u Deželićevoj 89 u Zagrebu, kao i u virtualnom svijetu, na njihovom istoimenom Instagram profilu. S Kristinom Poljanić, osnivačicom Đardina razgovarali smo o ovom obrtu čijim proizvodima je uistinu teško odoljeti.

Interijer Đardina / foto: Instagram

– Radim ovaj posao dugi niz godina te je iz ljubavi prema bilju iz obiteljskog veleprodajnog posla nastao Đardin kao craft cvjećarna posvećena biljkoljupcima i znalcima o bilju. Đardin je nastao u listopadu 2020. Pokrenuli smo web shop početkom te godine zbog globalne situacije te se nakon toga rodila ideja o platformi i craft cvjećarni koja se razvija svakim danom novim idejama i projektima, priča nam Kristina.

Zadovoljne mušterije Đardina / foto: Instagram

Zanimalo nas je na koje je Đardinove proizvode naša sugovornica posebno ponosna. Također smo poželjeli doznati koji tip cvijeća najbolje ide, odnosno prodaju li se najbolje buketi, kako oni od suhog, tako i oni od svježeg bilja, cvijeće u teglama ili nešto treće.

– Htjela bih izdvojiti kako nam najbolje ide prodaja sobnog bilja te nakon toga i vanjskog bilja. Uz bilje imamo i odgovarajući asortiman njege bilja i prihrane. Odlično nam idu i suhi buketi koji su prošle i ove godine najtraženiji, nakon njih slijede svježi buketi. Buketi su odraz naše kreativnosti i potražnje i želja naših mušterija, objašnjava Kristina.

Buket iz Đardina / foto: Instagram

Vijenac s Đardin radionice / foto: Instagram

Ponosni su i na svoje edukativne radionice koje su odličan način usvajanja novih znanja uz dobru hranu i zabavnu ekipu.

– Nudimo i uslugu najma bilja koja je odlična za last minute evente, razna snimanja, ili što god vam padne na pamet, a htjeli bi taj dan ili tjedan upotpuniti zelenilom kako bi bolje izgledalo, dodaje Kristina.

Ponuda Đardinovih sobnih biljaka oduzima dah / foto: Instagram

Sobna biljka iz Đardinove ponude / foto: Instagram

Gdje nabavljate sirovine za rad da vaši proizvodi izgledaju tako svježe i zavodljivo, pitali smo ovu stručnjakinju za bilje.

– Većinom je bilje iz Nizozemske, ali poneke vrste ili artikli su od domaćih proizvođača te naš uzgoj. Trudimo se birati najkvalitetnije bilje neovisno o cijeni te svaki tjedan ponuditi nešto novo našim kupcima, ističe Kristina.

Buket iz Đardina / foto: Instagram

Suho cvijeće pravi je hit u Đardinu / foto: Instagram

Što vaše proizvode razlikuje od ostalih takvih na tržištu, bilo je naše sljedeće pitanje.

– Naši su proizvodi pomno birani, ne uzimamo velike količine, dobro se brinemo za njih dok su u plasteniku i u cvjećarni dok ne nađu svoj novi doma. Svaka je biljka pregledana prilikom dolaska i tijekom prodaje te je tu tim stručnih savjetnika, agronoma i biologa, koji daju detaljne upute kako postupati s kojom biljkom, objašnjava naša sugovornica.

Izdvojeni članak

PlanToLive – brend uz pomoć kojeg će vaša terasa, ali i dom postati mediteranski raj

Kakav tip kupaca obično kupuje vaše proizvode i u kakvim ih interijerima možemo naći, bilo je naše posljednje pitanje.

– Imamo raznolik profil kupaca. Od najmlađih do najstarijih. Vjerujem da ne možemo specificirati u kakvim se interijerima ili eksterijerima biljke nalaze budući da nam dolazi široki raspon kupaca koji uređuju urede ili privatne prostore, mnogi dolaze po biljke za poklon povodom useljenja ili da sebe razvesele. Odlično je to što su svi zaljubljenici u bilje tako da sam čin prodaje potraje i do sat vremena jer se zapričamo o bilju i iskustvima, otkriva naša sugovornica.

Copy link
Powered by Social Snap