Pretraga

Želite interijer po uzoru na one s Instagrama? Onda morate posjetiti Soba.hr

A- A+

Produkt dizajner Mario Vurdelja osnivač je digitalne platforme Soba.hr. Ovaj je projekt lansirao prije manje od godinu dana, a isti je stvoren iz istinske želje da se široj publici približe kvalitetni dizajnerski predmeti.

Mario / foto: Privatna arhiva

– Sobu sam stvarao kroz razgovore kasno u noć, zapisujući sve u malu bilježnicu koja je služila, i još danas služi, kao manifesto djelovanja Sobe kao cjeline, ali i mene kao dio nje. Svoju sam ideju o SOBI prenio u stvarnost i vjerujem da promišljeni dizajn poboljšava ne samo naše sobe, već i naše živote. I sam ‘tagline’ Sobe kaže: ‘Velike ideje, male stvari’. Jer tako je i krenulo, preko malih stvari poput vrlo upečatljivih Twisted svijeća i ABS keramike do Studio sofe koja je osvojila mnoge na prvi pogled, rekao je naš sugovornik.

Mario također ističe da je potreba da prostor ispunimo lijepim stvarima i stvorimo atmosferu u kojoj se dobro osjećamo svima nama dobro poznata. Soba će vam tako omogućiti da iz udobnosti doma, iz kojeg sve rjeđe imamo naviku tražiti dizajnerske predmete na prenapučenim policama trgovina, otkrijete kvalitetan dizajn i predmete koji će vam se svidjeti. Od Danske, Švedske do Japana, u par klikova, u jednoj ‘sobi’.

Studio sofa / foto: Morten Bentzon

Okružite se sa stvarima koje stvarno volite

Našeg smo sugovornika pitali na koje je svoje projekte općenito iznimno ponosan.

– To je ono trik pitanje zbog kojeg sam mislio da su svi ljudi iz svijeta filma i glazbe pretenciozni jer bi uvijek davali neutralne odgovore. Primjer: ‘Koja vam je pjesma najdraža?’, ‘Sve su mi jednako drage’. Ali valjda kad se okružiš sa stvarima koje zaista istinski voliš teško je izdvojiti samo jednu stvar, tu jednu pjesmu, taj jedan film ili u ovom slučaju jedan projekt, govori Mario.

Osobno ga usrećuju projekti opremanja privatnih kuća klijenata koji s jednakim entuzijazmom sudjeluju u projektiranju koliko i on. Od donjogradskih stanova u Zagrebu do vila u Istri i Dalmaciji, pa čak i adaptacija stana u Berlinu.

– Svaki projekt i klijent su mi zaista jednako bitni i na sve sam na kraju dana ponosan. Ok, sad kad sam sve napisao, ipak mi nekako iskače iz svega adaptacija stana u Berlinu kao jedan od istaknutijih jer je bio jedan među prvim projektima koje sam odradio, priznaje Mario.

Direktna ljudska komunikacija olakša svaki proces rada

Što sve Soba nudi, koje usluge, odnosni proizvodi idu najbolje i kakav tip klijenata vas najviše angažira, bilo je naše sljedeće pitanje.

– Soba je prvenstveno fokusirana na zastupništvo i direktnu prodaju namještaja i manjih predmeta pomno odabranih europskih brendova. Također, Soba uz vanjsko suradništvo s arhitektima, grafičarima i ostalim stručnjacima nudi projekt opremanja ili cjelokupni projekt interijera. Više detalja možete pronaći na stranici Sobe u rubrici Projects & Planning gdje je opisan proces i sam pristup projektima. Naravno, često, gotovo 70% referenci ide usmenom predajom tako da nam se klijenti jave direktno putem emaila ili jednostavnim pozivom i baš to je ono što najviše volim. Direktna ljudska komunikacija s ciljem da se olakša svaki proces rada, otkriva Mario.

Trenutno je najviše angažiran od strane privatnih investitora koji su tek kupili nekretnine i nemaju vremena mnogo za razbijati glavu vezano za uređenje, pa svoju brief želju proslijede njemu i predaju mu povjerenje u zauzvrat za potpunosti opremljen interijer.

Izdvojeni članak

Studio Maglov – Prvi i jedini dizajnerski studio u Hrvatskoj kojem je nešto ovakvo pošlo za rukom

Detalji ponekad traju duže nego naši životi

Ovaj stručnjak za lijepo odmah je imao spreman odgovor na pitanje koji trendovi su trenutačno apsolutni hit u svijetu interijera.

– Trenutno je u interijerima najistaknutiji jednostavni individualizam s kvalitetnim detaljima koji traju, ponekad i duže nego naši životi, istaknuo je Mario.

Nisu samo skupocjeni ručni satovi ili zlato stvari koje se ostavljaju u naslijeđe. U skandinavskim se zemljama gotovo u svakoj obitelji nalazi po više lampi ili sofi ostavljenih u nasljeđe koje svojom vrijednošću konkuriraju skupocjenim ručnim satovima od čelika.

– Iz tog razloga, kada s partnerima Sobe razgovaram o budućim proizvodima koje će predstaviti, često se ponavlja jedna fraza, a to je: ,’Heritage design and design to inherit’. U prijevodu, ‘Dizajn baštine i dizajn za naslijeđe’. Menu, Norr11, New Works, By Lassen i ostali pomno odabrani brendovi koji su dio Sobe, izrazitu pažnju pridodaju da njihovi novi predmeti budu jednako relevantni i za nekoliko desetaka godina, a da pritom njihova kvaliteta ne bude upitna. Zaključio bih da je trenutno bitan kao i uvijek, kvalitetan i jednostavan dizajn koji će trajati godinama s daškom skandinavskog klasicizma, kaže naš sugovornik.

Zapamtite ova imena i proizvode

Za koja top tri dizajnerska imena i proizvoda bi svi obožavatelji interijera trebali znati, bilo je naše posljednje pitanje.

NORR11 i fenomenalna Studio Sofa iz njihovog asortimana, New Works i Tense visilica koja je oborila mnoge s nogu svojom nenametljivošću i MENU s kolekcijom plinth mramornih stolova koji će možda iznenaditi mnoge svojom cijenom, a opravdat će je težinom – punim mramornim blokovima koji teže do čak 100 kg. Pa evo, ako baš moraju biti tri neka budu ova tri, ističe Mario.

Tense visilica / foto: NewWorks

Želite interijer po uzoru na one s Instagrama? Onda morate posjetiti Soba.hr
Share via
Copy link
Powered by Social Snap