Pretraga

Konačno izgradnja bazena u Španskom, gradilište od 5.300 kvadrata otvara se na proljeće

A- A+

Prije gotovo pet godina predstavljeno je idejno rješenje bazena u Španskom koji se stanovnicima ovog zagrebačkog kvarta obećava već godinama. Od tada do danas, livada uz Zagrebačku aveniju zjapi prazna, a bazenu se više nitko i ne nada. No, to bi se uskoro trebalo promijeniti. Grad Zagreb upravo je najavio otvaranje gradilišta na proljeće, te prethodno raspisivanje javne nabave.

bazen Špansko | foto: Ante Murales

bazen Špansko | foto: Ante Murales

Bazen u Španskom čiji je koncept predstavljen 2018. godine za lokalne stanovnike postao je mit. Na najavu otvaranja gradilišta reagiraju sa uzrečicom ‘živi bili pa vidjeli’ uz komentar kako je bazen u Španskom od kako je prvi puta spomenut tek poligon za prazna predizborna obećanja. No, iz Grada Zagreba odgovaraju kako realizaciju više niša ne priječi, te da će na proljeće na livadu uz Zagrebačku aveniju stići građevinski radnici i strojevi.

Izdvojeni članak

Na splitskim ‘Mejama’ gradit će se veliki sportski centar s bazenom vrijedan 10 milijuna eura

– Predviđeni početak radova očekuje se na proljeće 2024. godine. Svi ostali detalji bit će poznati kad bude u tijeku postupak javne nabave za odabir izvođača radova. Sukladno ishođenoj građevinskoj dozvoli, planirana je izgradnja zatvorenog bazena s pratećim sadržajima: sportsko-rekreacijski bazen, mali edukacijsko-rehabilitacijski bazen, sauna, fitness i mala korektivna dvorana. Visina građevine je jedna podzemna i dvije nadzemne etaže kažu iz Grada Zagreba.

bazen Špansko | foto: Ante Murales

bazen Špansko | foto: Ante Murales

Prema ovoj najavi, bazen u Španskom trebao bi biti u funkciji krajem 2025. godine. Naime, početkom 2022. godine rečeno je kako je planirani rok izvođenja radova 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Tada je izdana i građevinska dozvola za ovu građevinu, te je započela izrada projektne dokumentacije.

Natječaj za arhitektonsko rješenje bazena u Španskom osvojio je još 2018. godine, arhitektonski ured Ante Murales, autora Nikše Bilišća, Sunčice Mastelić – Ivić i Marka Gusića. Kompleks bi se trebao graditi na površini od 5.300 kvarata uz Zagrebačku aveniju.

Pogledajte ovdje nagrađeni projekt signalizacije na rovinjskim bazenima.

Copy link
Powered by Social Snap