Pretraga

Knauf ploče: Top izbor i aktualne cijene u hrvatskim trgovinama

A- A+

Bilo da se pregrađuje prostor, razmišlja o dodatnoj zvučnoj/toplinskoj izolaciji ili se trebaju poravnati zidovi, knauf gipsane ploče uvijek se nameću kao dobar izbor. Stoga i ne čudi da su jedan od top artikala po prodaji u gotovo svim za građevinu specijaliziranim trgovinama. Kako je ljeto vrijeme kada se mnogi bacaju na majstorske zahvate za uređenje doma, istražili smo cijene standardnih knauf ploča i zaključili kako se može dosta uštedjeti uz tek malo planiranja.

građevinski radovi u domu

građevinski radovi u domu | foto: Freepik

Knauf ploče su paneli s jezgrom od gipsa obloženom ljepenkom. U Hrvata omiljen su materijal za pregrađivanje prostorija, ali i poravnavanje zidova, te zvučnu i toplinsku izolaciju. Najveća im je odlika da se postavljaju brzo i jednostavno.

Knauf ploče imaju različite primjene i prema tome se razlikuje i njihov sastav. Razlikujemo standardne knauf ploče, vodootporne knauf ploče, akustične knauf ploče, te knauf ploče za unutarnju i vanjsku upotrebu.

Izdvojeni članak

Prostoriju pregradili knauf zidom kroz centralni stup dvokrilnog prozora: Izgleda odlično

Svakako najprodavanije su knauf ploče su standardne, bijele boje. Mogu biti tanje ili deblje ovisno o veličini, ali u pravilu po širini postoje dvije izvedbe, od 1.200 i 1.250 milimetara.

Kako je trenutno sezona građevinskih radova u domova u punom jeku, istražili smo aktualne cijene upravo spomenutih standardnih knauf ploča, točnije knauf gipsanih ploča dimenzija 12,5 mm x 1,2 x 2 m – GKB standard, bijele.

Koji ste 'Sam svoj majstor' zahvat uspješno obavili?

U Bauhausu knauf ploča ovih dimenzija komadno se mogu kupiti za 7,99 eura, odnosno za 3,20 eura po kvadratu. U prodajnom centru Ikoma komadna kupovina nije moguće, no zato je kvadrat dosta jeftiniji od odnosu na Bauhaus, a iznosi 2,79 eura. Još nekoliko centri manji košta kvadrat standardne knauf ploče u Profi baucentru, odnosno 2,75 eura, što je 6,60 eura za površinu koja odgovara površini jedne ploče.

Gipsanu ploču dimenzija 12,5 mm x 1,2 x 2 m – GKB standard, bijelu, u navedenim dimenzijama koju smo pronašli u drugim za građevinu specijaliziranim trgovinama, iznenađujuće, nismo našli u Pevexu. Najsličnija u njihovom asortimana bila gipsana knauf ploča KNAUF A 13 12,5x1250x2750 mm, a cijena joj po kvadratu iznosi 3,52 eura.

Doznajte ovdje aktualne cijene fleksibilnog ljepila za pločice.

Copy link
Powered by Social Snap