Pretraga

Na atraktivnoj lokaciji u Istri grade se 4 nove POS zagrade, otvoren natječaj za potencijalne kupce

A- A+

Grad Rovinj objavio je javni natječaj za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) u svrhu utvrđivanja liste reda prvenstva potencijalnih kupaca. Ovaj natječaj omogućuje građanima bez odgovarajuće stambene nekretnine kupnju stana po povoljnijim uvjetima. Planirana je izgradnja četiri zgrade s ukupno 24 stanova u području naselja Montepozzo.

Rovinj | foto: Unsplash

U Rovinju gradit će 4 POS stambene zgrade. Krenule su prve zabilježbe, a pravo sudjelovanja imaju oni koji ispunjavaju propisane uvjete, uključujući prebivalište na području grada te nepostojanje odgovarajuće nekretnine u vlasništvu. Rok za podnošenje zahtjeva ističe 18. listopada 2024. godine.

Izdvojeni članak

Nagrađen dizajnerski projekt signalizacije na novim rovinjskim bazenima, ručnik kao simbol ‘tiramola’

Gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga, istaknuo je važnost ovog programa za mlade obitelji i sugrađane koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

– Kroz program poticajne stanogradnje želimo omogućiti našim mladim sugrađanima i obiteljima lakši pristup stambenom zbrinjavanju. Ulaganjem u stanogradnju potičemo ostanak mladih u gradu te im osiguravamo prilike za kvalitetan život i rad u svom rodnom gradu. Naš je cilj stvoriti uvjete za održivi razvoj grada, zadržati mlade ljude te poticati gospodarski i društveni rast, izjavio je Paliaga.

Ističe se kako Grad Rovinj, u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), ovim natječajem otvara priliku za stambeno zbrinjavanje građana koji se nalaze na listi prioriteta. Stanovi će se prodavati prema unaprijed definiranim kriterijima i bodovnim sustavom, a njihova veličina ovisit će o broju članova kućanstva.

Planirana je izgradnja četiri zgrade s ukupno 24 stanova u području naselja Montepozzo. Nakon provedenog natječaja APN će pokrenuti izradu projektne dokumentacije.

Veliki stadion u Istri dobio novi travnjak, pogledajte ovdje kako izgleda.

Copy link
Powered by Social Snap