Pretraga

Video: Rotirajuća parking platforma ugrađena na kućni prilaz, više od američkog sna

A- A+

Predstavljena je rotirajuća parking platforma u domaćoj izvedbi koje smanjuje broj nesreća u prometu. Da, to je onaj neodoljiv krug na prilazima iz američkih filmova s podzemnim sustavom pokretanja na koji se parkira automobil ispred vrata doma, a koji ga, pritiskom gumba okreće prema izlazu na cestu. Priznajte, barem jednom u životu ste poželjeli imati ga. Sada se ovi sustavu proizvode i u Hrvatskoj.

Rotirajuća parking platforma

Rotirajuća parking platforma | foto: Barteni

Rotirajuća parking platforma inovativan je sustav koji smanjuje broj nesreća na cestama i vozačima čini život puno jednostavnijim, a upravo je predstavljen je po prvi put u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem ArhiBau sajmu arhitekture i graditeljstva u Zagrebu posjetitelji su imali priliku uživo vidjeti kako u praksi funkcionira ovaj sustav, proizveden i dizajniran u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Sanacija nedostatka parkinga: Rotirajući parking lako se prenosi i ne treba građevinsku dozvolu

– Naš je cilj eliminirati prometne nesreće prilikom izlaska s parkirališta na cestu i povećati sigurnost u prometu, rekla je Jelena Bogović, direktorica tvrtke Barteni koja se bavi proizvodnjom rotirajućih parking platformi.

Barteni je hrvatska tvrtka koja je na ovogodišnjem ArhiBau sajmu predstavila rješenje problema parkiranja u uskim ulicama kojih je u Hrvatskoj definitivno previše. Ovom je prilikom istaknuto kako 91% svih nesreća koje se dogode kod parkiranja su prilikom vožnje unatrag.

Ulice u Hrvatskoj su često preuske za današnje prometne potrebe, a nedostatak prostora za parkiranje dodatno pogoršava situaciju.

– No, ako već nije moguće mijenjati urbanističke planove preko noći, treba nam inovativni sustav kao rješenje za sigurnije parkiranje, a pogotovo uključivanje u promet, kažu iz Bartenija.

Barteni rotirajuće platforme za svoj rad koriste elektromotore, čime se smanjuje ekološki otisak vozača. Smanjenjem betonizacije i eliminacijom potrebe za vožnjom unatrag, ove platforme značajno smanjuju rizik od nesreća u prometu, ali i emisiju C02, čineći vožnju sigurnijom i ekološki prihvatljivijom.

Doznajte ovdje sve o asfaltiranju okućnice, jeftinom i dugotrajnom rješenju za prilaz ili parking.

Copy link
Powered by Social Snap