Pretraga

Elastični ili Stretch stropovi su novi trend: Brzo i učinkovito rješenje

A- A+

Stretch stropovi su alternativni način spuštanja stropova. Razlikuju se od klasičnog spuštanja stropa gips pločama po svojoj učinkovitosti, brzini i čistoći. Nastaju zagrijavanjem PVC folije koja se prilikom hlađenja steže i postaje savršeno ravna.

Stretch strop | Screenshot/YouTube

Iako se u Hrvatskoj i dalje više primjenjuje klasično spuštanje stropova gips pločama, Stretch stropovi postaju sve popularniji zbog svoje jednostavnosti. Konačan proizvod je sličan, a prilikom postavljanja Stretch stropova nema gletanja, brušenja, prašine i čišćenja.

Koliko koštaju?

Cijena svakog stropa je individualna. Ovisi o veličini prostorije, broju kutova, dizajnu prostorije i količini rasvjete. Nešto je veća nego kod tradicionalnih spuštenih stropova od gipsanih ploča, lamperije. Ako želite imati idealno ravan, mat ili sjajan strop s efektom ogledala, brzo i čisto postavljen, teško je naći adekvatnu alternativu ovom proizvodu. Cijene variraju od 250 do 350 kuna po metru kvadratnom.

Izdvojeni članak

Boja za zidove koju je moguće prati i s nje brisati prljavštinu, koliko je stvarno učinkovita?

Mogu se montirati bilo gdje

Stretch stropovi mogu biti montirani u svim prostorijama: uredima, bazenima, sportskim dvoranama, kućama, stanovima, restoranima, saunama…  Također, nagib stropa ili bilo kakve neravnine, rasvjetna tijela ili ventilacijski sustavi, ne predstavljaju problem.

Postupak montiranja

Svaki strop se radi zasebno po dimenzijama prostorije u kojoj će biti postavljen. Na rubovima stropa nalazi se nosač koji je zavaren za stropnu foliju. U okvir prostorije postavlja se aluminijski profil koji se spušta po potrebi, najmanje tri centimetra. Kod projektiranja, folija se reducira 7-10%, i ako prostorija ima 60 metara kvadratnih, folija će biti oko 50 kvadrata. Prostorija se zagrijava na 50 do 60 stupnjeva Celzijusa i strop se pomoću posebnog alata ubacuje u aluminijski profil.

Za postavljanje stretch spuštenog stropa nije potrebno pripremati podlogu. Postavlja se preko postojećeg stropa. Stari stropovi koji imaju pukotine od rigipsa, neravni stropovi i drveni stropovi odmah postaju moderni i atraktivni.

Izdvojeni članak

Pripremate se bojati strop? Slijedite ovih osam savjeta kako biste bili zadovoljni s rezultatom

Spušteni strop od stretch materijala može se spustiti na bilo koju visinu. Stari stanovi kojima je visina prostora predstavljala veći trošak kod grijanja ili hlađenja, sada mogu imati značajne uštede jer ovakva vrsta stropa ima izolacijska svojstva.

Strop se postavlja brzo i čisto. Nema brušenja, gletanja, prljavštine, čišćenja. Stropovi dolaze u bojama koje vi izaberete te stoga ne morate nikada više bojati strop. Namještaj se ne mora uklanjati, što štedi dosta vremena.

U boji kojoj god poželite

Posebna prednost je što se ovi stropovi ne moraju bojati. Nakon dužeg vremena ne mijenjaju boju i nakon deset i više godina isti su kao i prvi dan. Ali ako želite promijeniti boju stropa, postojeći se mora ukloniti i postaviti novi u novoj boji. Konstrukcija se ne mijenja pa je postavljanje brzo, a cijena ostaje niska.

Mehanička i kemijska svojstva

Antistatički su i zbog toga odbijaju prašinu, što je važno kod osoba s alergijama. Vodootporni su, što znači da nema opasnosti za plijesni i gljivice, a pogodni su za postavljanje u podrumima, ostavama i kupaonicama. Otporni su na toplinu tako da je moguće postavljanje u saunama. Težina stropa je 250 grama po metru kvadratnom tako da je pogodna za statiku objekta. Nosivost im je 170 kilograma po metru kvadratnom. Jako su dobar izolator topline.

Copy link
Powered by Social Snap