Pretraga

[FOTO] Pogledajte nerealizirani dizajn za Rimčev kampus, komentatori ispod objave kažu da ih asocira na felgu

A- A+

Kampus Rimac je u procesu izgradnje već šesti mjesec. Projekt vrijedan 200 milijuna eura izvodi građevinska tvrtka Facies, a temeljen je na dizajnu zagrebačkog studija 3LHD. Mate Rimac je jučer na svom Facebook profilu, podijelio dizajn koji je također bio izgledna opcija. Komentari ispod objave su naveli kako ih dizajn asocira na željeznu oplatu automobilskog kotača, kolokvijalno poznatiju kao felgu.

Foto: SODAA

Još prije 12 godina, sa sjedištem u Zagrebu, osnovan je studio SODAArhitekti. S godinama su osvajali razne nagrade, a svoju su arhitekturu opisali kao održivu, modernu i onu koja je okrenuta holističkom pristupu i implementiranju novih tehnologija. Jučer su na svom Facebook profilu objavili dizajn za Kampus Rimac, koji su označili pod sekcijom ‘Nerealizirani dizajni’. Mate Rimac je objavu podijelio uz komentar kako je ‘dizajn bio poprilično cool, ali im se onaj tvrtke 3LHD ipak više dopao’.

https://www.facebook.com/1189320210/posts/10227777043030086/?d=n

Želja je bila oblikovati kompleks ljudskog mjerila u čijem je srcu sadržana njegova bit – muzej koji je funkcionalno povezan sa „zelenom“ kupolom – simbolom ideje stvaranja zelenijeg i zdravijeg planeta. Iz centra kampusa granaju se krila sa svim sadržaja kako bi udaljenosti bile malene, a orijentacija u prostoru jednostavna, što je ključno za produktivnost i stvaranje osjećaja doprinosa. Tehnologija i priroda ujedinjeni su u ovom inspirativnom mjestu susreta i dijeljenja ideja, stoji u objavi arhitektonskog studija SODA Arhitekti. 

Izdvojeni članak

Rimac objavio urnebesnu prepisku, ne može napraviti WC kakav želi jer nije po pravilniku

Neki od komentatora, primijetili su kako dizajn asocira na felgu. ‘Ništa ne kaže ‘svjetska dominacija’ kao felga koju možeš vidjeti iz svemira’, stoji u jednom od komentara ispod objave.
Copy link
Powered by Social Snap