Pretraga

Pred završetkom prva faza Kampusa Rimac, najavljeno useljenje proizvodnog pogona

A- A+

U tijeku je završetak prve faze Rimac Kampusa u Kerestincu, u koji se za par mjeseci seli proizvodni dio kompanija Rimac Automobili i Rimac Technology. Kampus će, prema najavama, biti jedan od najvećih razvojno – istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji, a vrijednost ove investicije iznosi 200 milijuna eura.

Rimčev kampus, foto: Facebook, 3LHD

Kampus Rimac koji se trenutno gradi jedna je od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu do sada. Izvodi ga samoborska građevinska tvrtka Facies prema projektu studija 3LHD. Zadnje broji približno 200.000 četvornih metara ukupne i 95.000 četvornih metara radne površine.

Nova lokacija Rimac Kampusa nalazi se samo nekoliko kilometara od aktualnog sjedišta Rimac Automobila, u blizini Dvorca Kerestinec, samo 16 kilometara od centra Zagreba. Vrijednost ukupne investicije je veća od 200 milijuna eura, a kapacitet samog Rimac Kampusa je više od 2.500 ljudi.

U Rimac Technologyju počinje realizacija jednog velikog projekta koji će zauzeti većinu kapaciteta Kampusa u narednim godinama, najavio je za poslovni.hr operativni direktor tvrtke Rimac Technology, Marko Brkljačić.

– Ove smo godine otvorili ured u Bologni te zakupili nove uredske kapacitete u Buzinu. Samo u prošloj godini, zaposlili smo više od 400 novih ljudi. U tijeku je završetak prve faze Rimac Kampusa, u koji za par mjeseci selimo proizvodni dio obje kompanije. Kampus će biti jedan od najvećih razvojno – istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji, kaže Brkljačić, te izvještava o rastu kompanije u 2023. godini.

Izdvojeni članak

Rimac ima novi projekt – u Dubaiju gradi luksuzni Buggati stambeni kompleks

– Godinu iza nas kao i nadolazeće razdoblje u Rimac grupi obilježava rast: u broju zaposlenika, projekata i iskoracima u nove projekte i tržišta. Rimac Grupa okuplja dvije kompanije: Bugatti Rimac, usmjerenu na dizajn, razvoj i proizvodnju hiperautomobila marki Bugatti i Rimac Automobili, te Rimac Technology, usmjerenu na razvoj i proizvodnju tehnologija i komponenti za vozila automobilskih proizvođača, kaže Brkljačić.

Rimac ima i novi projekt, ulazi na tržište sa štedljivim baterija, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap