Pretraga

Impresivan stan kao dokaz da je skandinavski stil popularniji nego ikad

A- A+

Popularnost skandinavskog minimalističkog stila kojem je naglasak na svijetlim bojama, prirodnim materijalima te osjećaju ugode u vlastitom domu već godinama ne jenjava.

Foto: Instagram; haus_tannenkamp

Iako ga mnogi povezuju sa zimskim periodom, skandinavski stil idealan je izbor kroz sva godišnja doba, a pogotovo ljeti kada daje osjećaj svježine, otvarajući prostor većoj količini svjetlosti.

Njegova nenametnuta elegancija i profinjenost postiže se nizom detalja na koje obraćaju pozornost oni koji odluče urediti dom inspiriran sjeverom.

Bilo da se zidove oplemenjuje minimalističkim portretima ili se dodaju drvene grede oko kojih će se omotati lampice kada padne mrak, važno je pobrinuti se da u dom dolazi dovoljna količina svjetlosti.

Izdvojeni članak

Talijanska vila u kojoj boravak postaje pravi “dolce vita”

Igra detalja

Ukoliko i sami već razmišljate o promjeni u ovom smjeru igrajte se prostirkama, pletenim košarama i brojnim manjim lampama čija će diskretna svjetlost dati poseban šarm. Kada su pak u pitanju boje držite se zemljanih tonova i svijetlih nijansi koje će privlačiti prirodnu svjetlost u vaš dom.

Zaboravite na glomazan namještaj u manjim prostorima te se pobrinite da vam police nisu zatrpane stvarima, a izuzetak čine vaze s cvijećem, svijeće te ostalo osvjetljenje.

Baš time poveli su se i vlasnici stana kroz koji ćemo vas u nastavku provesti.

 

 

Impresivan stan kao dokaz da je skandinavski stil popularniji nego ikad
Share via
Copy link
Powered by Social Snap