Pretraga

Traži se idejno rješenje za transformaciju središta Opatije

A- A+

Grad Opatija raspisao je natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Trga Vladimira Gortana s područjem kupališta Slatine i Pančere. Riječ je o dugo očekivanom projektu od velikog značaja za stanovnike Opatije, ali i razvoj turizma.

Opatija

Opatija | foto: Grad Opatija

Projektno-tehnička dokumentacija može imati vrijednost u maksimalnom iznosu do 3% od planirane sveukupne vrijednosti  investicije, što iznosi maksimalno 250.000 eura bez PDV-a. Rok za dostavu natječajnih radova je 22. rujan 2023. godine po isteku kojega će ocjenjivački sud odrediti pet najuspješnijih radova, te će se njihovim autorima dodijeliti nagrade u iznosu raspona od 3.990 do 19.950 eura.

Natječaj provodi Društvo arhitekata Rijeka (DAR), a pravo sudjelovanja u svojstvu autora imaju sve stručne fizičke osobe, i to kao autor pojedinac ili autorska grupa od više članova, bez obzira na mjesto prebivališta/sjedišta. Kada je riječ o skupini autora ističe se kako barem jedan od autora mora biti ovlašteni arhitekt/ica ili ovlašteni arhitekt/ica urbanist/ica. Ovlašteni arhitekt koji nije hrvatski državljanin može ostvariti privremeni upis stranog ovlaštenog arhitekta u Hrvatsku komoru arhitekata.

Izdvojeni članak

[FOTO] Predstavljeno idejno rješenje gradskog bazena u Opatiji, evo kako izgleda

Ističe se kako će se pri ocjenjivanju radova posebno valorizirati: zadovoljenje prostornog konteksta i programa; uspješnost rješenja u domeni oblikovanja jedinstvenog javnog prostora šetnice, trga, kupališta te rješenja i unapređenja održivog načina prometnog sustava; prepoznatljivost koncepta u pogledu arhitektonskog, urbanističkog i krajobraznog rješenja – kvaliteta krajobraznog uređenja; funkcionalnost i fleksibilnost korištenja, odnosno oblikovanja urbane opreme; održivost rješenja u izgradnji i održavanju (ekonomičnost, izvodljivost te energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost).

U Ičićima nadomak Opatije trenutno se gradi novi hotel, pogledajte ovdje što obuhvaća idjeno rješenje i tko je investitor.

Copy link
Powered by Social Snap