Pretraga

Video: Polica koju je dovoljno samo utisnuti u zid, kako to funkcionira?

A- A+

Na Tik Toku kruži video police za koju se ne mora bušiti zid i san je svakoga tko je ikada instalirao police, jer se po potrebi može ukloniti bez da je zidu nanesena ikakva šteta. U videu se može zamijetiti kako se polica samo nasloni na zid pa se pritisne i nastavi ‘stajati’, no u komentarima ispod videa koji je pogledalo čak 23 milijuna ljudi, mnogi su skeptični oko djelotvornosti takvog, previše jednostavnog mehanizma.

Samoprijanjajuća polica | screenshot: Tik Tok

Izumitelj  Vasco Cabral osmislio je policu koja se, na oduševljenje svih onih koje grozi bušenje trajnih rupa u zidu radi postavljanja namještaja, samo utisne u zid. Na Tik Toku kruži video u kojemu se vidi kako se samo-prijanjajuća polica jednostavno prisloni na zid i utisne, nakon čega se navodno može neometano i sigurno koristiti.

Izdvojeni članak

Video: Kako od debla masline nastaje ručno rađen luksuzni stol vrijedan 5.000 eura

Ipak, komentari ispod videa otkrivaju da mehanizam koji omogućuje da polica, nakon što je postavljena, ostane stajati na zidu nije najjasniji. TheFocus  objašnjava kako polica djeluje na principu pomicanja četiri zupca od nehrđajućeg čelika, koji su križno položeni na suprotnim stranama ‘unutarnjeg’, manjeg dijela police. Gibanje zubaca trebalo bi omogućiti da se vanjski, širi drveni okvir utisne preko manjeg i da polica prislonjena i utisnuta na zid, ostane stajati; ne nanoseći štetu površini.

Svejedno, iz diskusija u komentarima može se iščitati kako su reakcije podijeljene te da djelotvornost, kao i da princip samo-prijanjajuće police nije zagarantirana. Dok su neki oduševljeni idejom i potpuno vjeruju tvorcu patenta, drugi su vrlo skeptični i ne vjeruju da je princip stvarno djelotvoran.

@homies_fruniture #shelf #furniture #engineering #patent ♬ original sound – Vasco Cabral

Doznajte ovdje kako obaviti DIY kantiranje rubova panela uz pomoć jednostavnog alata koji ima svatko.

Copy link
Powered by Social Snap