Pretraga

Video: Kako od debla masline nastaje ručno rađen luksuzni stol vrijedan 5.000 eura

A- A+

Kako izgleda i od čega je napravljen stol za koji je potrebno izdvojiti 5.000 eura dobro zna ekipa koja stoji iza Woosio brenda, velikog domaćeg imena u proizvodnji epoxy stolova, dasaka za rezanje ili serviranje, svjetiljka, satova i još mnogo toga u kombinaciji masivnog drva i epoxy smole. Video procesa izrade luksuznog stola iz Woosio-a postao je viralan i oduševio zaljubljenike u originalni namještaj od drva. Pogledajte zašto.

Woosio blagavonski stol

Woosio blagavonski stol | foto: Woosio

Domaći brend Woosio proizvodi epoxy stolove i brojne druge predmete od drva u procesu koji predstavlja fuziju tradicionalnog i modernog, klasičnog i urbanog, prirodnog i maštovitog. Njihov video koji prati proces izrade luksuznog blagovaonskog stola od debla masline zadivio je mnoge.

@woosio_ Stol od 5.000€ 🤯 #fyp #foryoupage #foryou #croatia #asmr ♬ original sound – Woosio


Priča započinje s izradom dasaka od stabla masline s kojih se potom odvaja kora, te se detaljno čiste. Zatim se daske slažu u veliki kalup, te se povrh svake stavljaju blokovi za fiksiranje. Prazan prostor između dasaka nepravilnog oblika ispunjava se smolom u dva sloja. Prvi je sloj neprozirne crne boje preko kojega dolazi prozirni sloj kako bi se stvorio osjećaj dubine. Između slojeva obavlja se ravnanje mjehurića za savršen izgled. Na drugi se sloj smole, po želji kupca, stavljaju ukrasi, a ovome slučaju to su bili zlatni listići!

Izdvojeni članak

Za ovaj komad namještaja možda još niste čuli, ali poželjet ćete ga imati u domu

Nakon procesa sušenja velika ploča se odvaja iz kalupa što je, kažu iz Wossia, najteži dio posla. Ploča zatim ide na ravnanje i fino krojenje u zadane dimenzije. Slijedi popravljanje nedostataka i popunjavanje rupa u drvu, a zatim glodanje i brušenje kako bi se postigla idealna glatkoća. Za kraj se obavlja poliranje površine, te mazanje s prirodnim uljima i voskovima, te premazivanje zaštitom.

Kada je ploča stola gotova pažljivo se prevozi u dom kupca gdje se na licu mjesta montira postolje i obavlja posljednje poliranje. I stol je spreman dočekati prve goste koji će, bez sumnje, biti oduševljeni ovim unikatnim komadom namještaja za koji su vlasnici izdvojili 5.000 eura.

Pogledjate ovdje originalan namještaj koji izrađuje Marin Gril.

Copy link
Powered by Social Snap