Pretraga

Video: Nevjerojatna snimka iz Zagreba, radnici izvode radove na krovu bez sigurnosnog pojasa

A- A+

Radovi na obnovi u Zagrebu su krenuli punom parom, pa se tako može vidjeti sve veći broj skela, kao i radnika. Tako se internetom počela širiti ‘zanimljiva’ snimka na kojoj se vidi da radnici izvode opasne radove bez sigurnosnog pojasa.

@eatoutzagreb Čekaj, je l’ ovo realno? Kakav rad ruku. Zagreb centar kod HNK (Muzej za umjetnost i obrt) u epizodi: Složna braća kuću grade. Kao vezani su, ali sad da smo baš sigurni da su svi vezani… i nismo. Ko bi smio biti na njihovom mjestu?? Mi ne, palimo na neku dobru klopu u grad . . #zagreb #zagrebtiktok #muzej #hnkzagreb #zagrebtips #zagrebcroatia #zagrebcentar #krov #crijep #radnici #visina #strah #prpa #frka #eatoutzagreb #covjece #gleovo #cro ♬ original sound – Eat Out Zagreb

U pitanju su radovi na obnovi Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, gdje je prije samo nekoliko mjeseci došlo do velikog incidenta, kad se skela urušila, o čemu više možete pročitati ovdje. Srećom, nitko nije stradao tada, a ni sada, u ovom opasnom pothvatu. Na snimki se tako mogu vidjeti strani radnici koji bez ikakve adekvatne opreme izvode opasne radove na krovu, nemaju niti sigurnosni pojas.

O svemu se oglasio i Državni inspektorat, koji je izašao na teren. Naređeno je udaljavanje radnika s poslova krovopokrivača, jer isti nisu osposobljeni za rad na siguran način, a njihov cijeli odgovor možete pročitati na portalu Jutarnji list.

Podsjećamo, samo u 2022. godini je zabilježeno 208 slučajeva teško ozlijeđenih radnika u građevinskom sektoru, a zabrinjavajuće je visok broj preminulih uslijed zadobivenih ozljeda, njih 21. O ovoj problematici smo razgovarali sa stručnjakom za zaštitu na radu, Ljubomirom Pintarićem, koji nam je rekao kako misli da će u budućnosti rad na gradilištu biti još nesigurniji. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap