Pretraga

Atlantic Grupa investira 50 milijuna eura u tvornicu kraj Varaždina

A- A+

Investicija Atlantic Grupe započela je kupnjom građevinskog zemljišta od 41.000 četvornih metara poslovnoj zoni Kneginecu i odvijat će se u nekoliko faza.

Foto: Unsplash

Atlantic Grupa investira 50 milijuna eura u izgradnju nove tvornice Argete kod Varaždina, u poslovnoj zoni Kneginec. Osim modernog proizvodnog pogona s najvišim tehnološkim standardima ovom investicijom posao će dobiti 150 novih zaposlenika, prenosi Novac.hr.

Investicija je započela kupnjom građevinskog zemljišta od 41.000 četvornih metara poslovnoj zoni Kneginecu i odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje i do 150 novih radnih mjesta.

Izdvojeni članak

U Ogulinu se gradi najveća tvornica podnih laminata: Patentna rješenja osigurala su im vodeće mjesto na tržištu

Iz grupe navode kako će novi proizvodni pogon biti temeljen na najvišim standardima u prehrambenoj industriji te najvišim principima u zaštiti okoliša dok je poslovna zona Kneginec izabrana na temelju niza kriterija kao što su geografska lokacija, prometna povezanost i razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage, ali i primjena olakšica za skupinu proizvodnih djelatnosti.

 

Copy link
Powered by Social Snap