Pretraga

Planira se izgradnja novog trgovačkog centra u središtu grada, ulaganje od 130 milijuna kuna

A- A+

Iako u središtu grada već postoji trgovački centar, on je u derutnom stanju i stvarno je trn u oku kulturne baštine koja ga okružuje. Grad Pula je jedan od gradova s najvećim potencijalnim razvojem i ovakve investicije samo pomažu tom potencijalu da se ostvari. Projekt trgovačkog centra vrijedit će 130 milijuna kuna.

Projekt Pulla Mall | Glas Istre

Ako je suditi prema ambicioznim najavama i planovima, Pula bi umjesto derutne robne kuće u središtu grada mogla dobiti još jedan trgovački centar – Pula Mall. Sablasno, godinama devastirano i zapušteno, nekad atraktivno zdanje u centru, tik uz zelenu tržnicu, moglo bi uskoro vratiti stari sjaj u novom, još boljem izdanju. Najavio je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Filip Zoričić, rekavši da će se ovaj veliki projekt uskoro početi realizirati. On se na Vijeću dotaknuo same tržnice, rekavši da ona ne izgleda dobro, a imamo najljepšu secesijsku zgradu Tržnice na Mediteranu, koja datira s početka 20. stoljeća. Želja je gradske uprave da i zgrada merkata saživi u popodnevnim satima po uzoru na Firenzu pa je planiraju revitalizirati dodatnom gastro ponudom i sadržajem, prenosi Glas Istre.

Parkiralište koje bi se nalazilo na nivoima ispod zemlje trebalo bi imati kapacitet za 150 automobila.

– Razgovarat ćemo s poslodavcima, napravit ćemo plan i vidjeti kako riješiti izgled i stanje na našoj glavnoj tržnici, a da to paralelno prati i obnova robne kuće, rekao je Zoričić. U razgovoru s predstavnikom vlasnika dogovorili su da se već u studenom očisti okoliš, a robna bi kuća, po njegovim riječima, dobila ne samo parkiralište, nego i slow food restoran, dvije trgovine poznatih marki i kabaret. To je jedinstven prostor, trbuh grada koji mora ljepše izgledati nego što je danas, izjavio je Zorčić za Glas Istre.

Izdvojeni članak

Uskoro se otvara novi trgovački centar vrijedan 620 milijuna kuna na 60.000 kvadrata, a na izgradnji radile velike domaće tvrtke

Potvrdio je to u telefonskom razgovoru i Predrag Đorđević Glasu Istre, voditelj projekta koji je kazao da je zdanje u vlasništvu luksemburškog projektnog društva Istria Real Estate, a ono je pak u vlasništvu britanskog York Capitala. Đorđević je vrlo optimističan kad je riječ o realizaciji ovog ambicioznog projekta. Bude li sve teklo prema planu, bit će to dio urbane obnove grada kojom bi se, prema zamisli pulskog gradonačelnika, trebao konačno vratiti život u zaboravljeni centar.

Copy link
Powered by Social Snap