Pretraga

Berlin dobiva jedinstveni objekt: Pod istim krovom bit će crkva, sinagoga i džamija

A- A+

Berlin će kroz pet godina postati dom jednog zaista jedinstvenog projekta. Židovi, kršćani i muslimani ovdje su stavili kamen temeljac te planiraju sagraditi objekt u kojemu bi svi zajedno mogli boraviti.

Foto: Kuehn Malvezzi

Kuća jednoga (The House of One) produkt je triju vjerskih zajednica. Početna ideja potekla je od protestantske crkvene zajednice koja se zatim udružila sa židovskom zajednicom, rabinskim sjemeništem i muslimanskom inicijativom za dijalog.

Po izgradnji objekta u istom će se nalaziti tri odvojena dijela koja će biti povezana zajedničkom sobom u središtu zgrade, a prostor će poslužiti kao mjesto susreta, gdje se vjernici i pripadnici javnosti mogu okupiti i naučiti više o religijama i jedni o drugima.

Foto: Kuehn Malvezzi

U planu je objekt podignuti kroz pet godina zajedno s crkvom, sinagogom i džamijom, koje će biti smještene oko središnje prostorije za susrete i okupljanja.

Zgrada bi trebala biti visoka 40 metara i postati simbol zajedništva. Planirani troškovi izgradnje iznose 43,5 milijuna eura i većim dijelom su osigurani, a dizajn ovog objekta djelo je berlinskog arhitektonskog ureda Kuehn Malvezzi.

 

Berlin dobiva jedinstveni objekt: Pod istim krovom bit će crkva, sinagoga i džamija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap