Pretraga

Češka tvrtka gradi impresivan stambeno-poslovni kompleks na Dunavu

A- A+

Češka tvrtka SEBRE uložit će oko 300 milijuna eura u izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na 4,3 hektara zemljišta bivše Marine Dorćol u Beogradu.

Foto: SEBRE

Češka tvrtka SEBRE zemljište je kupila 2019. godine, a čini se kako bi gradnja stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru bivše Marine Dorćol u Beogradu mogla početi već u drugoj polovici 2022., dok bi radovi trebali biti gotovi u roku od šest godina, pišu Večernje novosti.

Foto: SEBRE

– Predviđena je izgradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa. Očekujemo da će više od 40 posto površina biti ozelenjeno (parkovi, vrtovi i drvoredi, staze za pješake i bicikliste). U prostoru će biti smještena i dva dječja vrtića i oko 30 trgovina, kazali su u kompaniji SEBRE.

Revitalizacija elektrane i muzej Nikole Tesle

Marina Dorćol i parcele na kojoj se nalazi pripadaju spomeniku kulture Termoelektrane “Snaga i svetlost”, objekta sagrađenog 1932. godine, a buduća izgradnja ne smije ugroziti i oštetiti jedan od bisera industrijske arhitekture. Grad Beograd će elektranu revitalizirati te će tamo biti smješten Muzej Nikole Tesle, navodi spomenuti medij.

Foto: SEBRE

U nastavku muzeja, izvan granica Marine Dorćol, do Dunava bit će veliki javni park. U blizini je predviđena i izgradnja Fakulteta glazbene umjetnosti s katedrom za ples, a novom zelenom kompleksu pristupat će se s tri točke, s Dunava na sjeveru i iz Dubrovačke ulice i Dunavskim kejom.

Foto: SEBRE

 

Copy link
Powered by Social Snap