Pretraga

Gradi se novi Zdravstveni centar, bit će dom HGSS-u, a imat će i heliodrom

A- A+

Radovi na prvoj fazi izgradnje Zdravstvenog centra Rujevica Zapad u punom su jeku. Predviđa se da će za realizaciju ove faze biti gotova do polovice sljedeće godine, a za to će se vrijeme izgraditi interna prometnica, sletna ravan za helikoptere i zgrada Hrvatske gorske službe spašavanja. Druga je faza predviđena za gradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu. Ovo je projekt koji zajedno realiziraju Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka i riječki HGSS. Projekt se u cijelosti s oko 12 milijuna eura financira iz županijskog proračuna i dijelom sredstava HGSS-a.

Izgradnja Zdravstvenog centra Rujevica Zapad

Izgradnja Zdravstvenog centra Rujevica Zapad | Foto: screenshot Kanal Ri/YouTube

Sjedišta interventnih službi Hrvatske gorske službe spašavanja i Zavoda za hitnu medicinu Primorsko – goranske županije, bit će izgradnjom 12 milijuna vrijednog Zdravstvenog centra preseljena na riječku Rujevicu. Nakon što su u nultnoj fazi obavljeni iskopi, u sljedećih bi godinu i pol dana trebala biti dovršena prometna infrastruktura, heliodrom i zgrada HGSS-a.

Prema pisanju Novog lista, nakon prve faze slijedi druga i posljednja faza izgradnje Zdravstvenog centra Rujevica Zapad, a to je zgrada Zavoda za hitnu medicinu za koju su završeni izvedbeni projekti i troškovnici te je u pripremi javna nabava. Raspisivanje iste očekuje se do kraja veljače. Cijeli je kompleks financiran sredstvima PGŽ-a i HGSS-a te se gradi na zemljištu koje je u vlasništvu Grada.

Izdvojeni članak

Započelo individualno prikupljanje otpada u Rijeci

– Ova je lokacija pomno odabrana i dobro povezana s lokalitetom naše bolnice na Sušaku. Grad Rijeka uključio se u ovaj projekt da podignu razinu zdravstvene zaštite građana, ali i da HGSS-u omogući bolje uvjete od onih koje sada ima na Vežici, rekao je zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski i dodao da Grad na toj lokaciji ima plan izgraditi i sekundarni gradski centar.

Iz HGSS-a također pozdravljaju dobivanje puno adekvatnijeg prostora od trenutnog, što će unaprijediti njihovu službu. Helikopterska služba će njima i hitnoj medicinskoj službi uvelike pomoći u obavljanju njihovih poslova. Podsjetimo, uspostava hitne helikopterske službe u Hrvatskoj je u tijeku te bi trebala započeti s radom u prvoj polovici godine u četiri predviđene baze.

Više o izgradnji novog riječkog stadiona Kantrida te o problemu građenja novih nebodera odmah uz stadion možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap