Pretraga

Nova Kantrida dobila zeleno svijetlo, ali trn u oku neboderi

A- A+

Formalno su stvoreni preduvjeti za realizaciju izgradnje novog riječkog stadiona s pratećim sadržajima. Gradsko vijeće Grada Rijeke izglasalo odluku o izradi Urbanističkog plana Sportskog područja Kantrida. Oporba upozorava kako, iako gradnju stadiona načelno podupiru svi, ovako velik projekt zahtjeva natječaj za idejno rješenje, kao i da je izgradnja nebodera uz stadiona problematična.

Multifunkcionalni kompleksa Stadiona Kantrida

Multifunkcionalni kompleksa Stadiona Kantrida | foto: ZDL arhitekti

Gradsko vijeće Grada Rijeke dalo je zeleno svjetlo za izradu Urbanističkog plana Sportskog područja Kantrida, odnosno za izgradnju nove Kantride, grandioznog projekta koji je prošli tjedan predstavljen javnosti. Ukupno su 23 vijećnika glasala za ovu odluku, protiv su bila 2 (Možemo), dok sedam vijećnika nije bilo prisutno na glasanju.

U raspravi prije glasanja, vijećnik i arhitekt, Marin Račić, upozorio je da bi se za ovakve projekte na područjima od posebnog značaja, u što spada i Kantrida, trebao provesti natječaj za idejno arhitektonsko rješenje, piše jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Za 100 milijuna eura gradi se nova Kantrida, uz stadion neboderi i hotel

Račić je upozorio i da se na jednaki način netko, primjerice, mogao dosjetiti osnovati poduzeće Stadioni Krimeja te na mjestu Orijentovog stadiona podići nebodere i staviti igralište na krov. No, istaknuo je i da je važno glasati za odluku o izradi GUP-a i UPU-a budući da je zadnji trenutak za usklađivanje s planovima viših razina jer se inače neće moći krenuti u izmjene planova u narednom dužem periodu.

Nebojša Zelič iz Možemo uoči glasanja napomenuo je kako izgradnju novog stadiona svi podržavaju, no da je izgradnja nebodera na tom području ‘problematična’. Naime, podsjetimo, projekt nova Kantrida obuhvaća ne samo gradnju stadiona već i tri nebodera, te hotela.

Doznajte ovdje koji su potencijalni probelmi vezani uz izgradnju nove Kantride.

Copy link
Powered by Social Snap