Pretraga

Gradilište u Ilici: Radnik pao sa skele i završio u komi samo dan prije nego se urušio dio zgrade

A- A+

Tijekom sanacije zgrade bivše vojarne ‘Kralj Tomislav’ u Ilici urušio se dio zgrade i na sreću nitko nije ozlijeđen. No, samo dan ranije, na istom gradilištu sa skele je pao radnik koji je zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda pao u komu.

Gradilište u Ilici

Gradilište u Ilici | Screenshot: HRT

Radnik je radeći na skeli pao s visine od oko četiri metra, priopćili su to iz zagrebačke policije. Radi se o 46-godišnjem radniku koji je pao oko 12:20 sati tijekom izvođenja građevinskih radova. Nesretnom čovjeku pružena je liječnička pomoć u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice. Tragičan trenutak dogodio se na istom gradilištu na kojem se dan kasnije urušio dio zgrade, a radnik, inače Riječanin, je pao u komu, doznali su u 24 sata.

Podsjetimo, na istom se gradilištu urušio dio zgrade bivše vojarne ‘Kralj Tomislav’, čija je sanacija u tijeku. Policija je tada zaustavila tramvajski promet i ograničila cestovni, što je izazvalo prometni kolaps koji je trajao većinu dana. Kako je izvjestila HRT-ova novinarka Mateja Ribičić, iz tvrtke koja vrši sanaciju zgrade nisu htjeli službeno reći zašto je došlo do urušavanja zgrade.

Izdvojeni članak

Urušio se dio zgrade u Ilici tijekom građevinskih radova: Postoji opasnost od daljnjeg urušavanja

Doznala je da se radi o zgradi staroj 120 godina u vlasništvu Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Zgrada je s obnovom krenula u desetom mjesecu. Tijekom sanacije su, uslijed vibracija koju izazivaju sanacijski radovi, primijetili da se zgrada čudno ponaša i da postoji bojazan da se polovica zgrade uruši. Stoga su iz predostrožnosti pozvali policiju i vatrogasce da paraliziraju prometni trak koji se nalazi gotovo uz samu zgradu kako bi se bez rizika kontrolirano srušila ta polovica zgrade.

Podsjetimo, urušavanje na gradilištu se dogodilo na adresi Ilica 242 u Zagrebu. Radi se o zgradi koja je u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije i jedna je od zgrada Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Na zgradi je nedavno uklonjen toranj, što je dio cjelokupne obnove nakon što je stradala u potresu otprije tri godine. Radovi uklanjanja tornja bili su zahtjevni jer je zgrada zaštićeno kulturno dobro. Vijesti o tome možete čitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap