Pretraga

Hajduk i Split kreću u obnovu legendarnog stadiona: Projekt se zove ‘Stari Hajdukov plac’

A- A+

HNK Hajduk i grad Split kreću u revitalizaciju starog Hajdukovog stadiona. Projekt se naziva ‘Stari Hajdukov plac’ i planira se napraviti multifunkcionalni stadion s javnom podzemnom garažom i raznim sadržajima u neposrednoj blizini.

Stari plac | Screenshot/YouTube

U utorak je održan sastanak u splitskoj gradskoj vijećnici između vodećih ljudi Grada Splita i predstavnika HNK Hajduk. Klub su predstavljali predsjednik Uprave Lukša Jakobušić s članom Uprave Ivanom Matanom. Sastanku su u ime Grada Splita prisustvovali gradonačelnik Ivica Puljak, njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić te Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju, Goran Batinić, direktor Razvojne agencije Split – RaST d.o.o., Mario Negotić, pročelnik službe za društvene djelatnosti i Dražen Pejković, viši savjetnik za pripremu dokumenata prostornog uređenja.

– Dogovor je da idemo u realizaciju gradskog projekta ‘Stari Hajdukov plac’, koji će obuhvaćati Memorijalno-sportsko-parkovni kompleks Stari Hajdukov plac na kojem planiramo napraviti multifunkcionalni stadion s Hajdukom kao strateškim partnerom. Ispod tog kompleksa bi bila javna podzemna garaža, zatim bismo na Kragićevoj poljani napravili podzemnu garažu za građane Varoša, rekonstruirali tržnicu, a s južne strane bi gradili drugu scenu za Hrvatsko narodno kazalište i prostor za tradicijsku kulturu, rekao je gradonačelnik Puljak.

Izdvojeni članak

[FOTO] Bliži se kraj radova na stadionu Pampas: Započelo postavljanje stolica

Izrada programa natječaja planira se do kraja 2022. godine i pritom će se voditi računa o ragbi i baseball klubu Nada koji se nalaze na Starom placu te će s njima pronaći rješenja koja će zadovoljiti sve uključene strane. Osim projekta ‘Stari Hajdukov plac’ na sastanku se govorilo i o rekonstrukciji Poljuda.  Dodatno, bilo je govora i o rekonstrukciji igrališta NK Dalmatinac u Splitu na kojem igraju Hajdukova ženska ekipa i mlađe selekcije. Predsjednik uprave Hajduka nije skrivao zadovoljstvo oko realizacije ovih projekata.

– Grad nas je dočekao u najjačem sastavu i pokazao je koliko Hajduk znači Splitu, odnosno koliko Split znači Hajduku. Ovim projektom će se to samo dodatno osnažiti. Zaključak je – Hajduk će uskoro igrati na Starom placu! Rokovi su ambiciozni, a Hajduk se uključuje kao strateški partner. Sadržaj će zadovoljiti ne samo Hajduk, nego i stanovnike Varoša. Gledat ćemo da taj stadion zadovoljava najsuvremenije zahtjeve i da se tu igraju europske utakmice. Nadam se da će Hajduk uskoro igrati na Starom placu. Potrudit ćemo se da dobijemo stadion na ponos Grada, Dalmacije i Hrvatske, rekao je Lukša Jakobušić.

Copy link
Powered by Social Snap