Pretraga

Nevjerojatni prizori stižu iz sisačke bolnice: U doba pandemije nijedan prozor nije moguće otvoriti

A- A+

Tijekom protekle godine na svakodnevnoj bazi upozoravani smo o važnosti redovitog provjetravanja prostorija kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, a samim time stalno na kraj pandemiji. Na važnost provjetravanja prostorija posebno su upozoravali zdravstveni stručnjaci. Upravo zato iznenađuje sadržaj fotografije koju smo dobili od jednog zabrinutog čitatelja.

prozor

Prozor u OB ‘dr. Ivo Pedišić’ Sisak | foto: čitatelj, baustela.hr

Fotografiju prozora sisačke bolnice redakciji je poslao čitatelj ne vidi smisao u ovakvom načinu projektiranja, posebno kada je u pitanju zdravstvena ustanova.

Opća bolnica ‘dr. Ivo Pedišić’ u Sisku trenutno prolazi rekonstrukciju bolničkog kompleksa, infrastrukturne promjene i opremanje. S jednog od ‘gradilišta’ bolnice od dobili smo fotografiju čitatelja koja otkriva nelogičnosti projektiranja bolnice, posebice u trenutnim pandemijskim okolnostima.

Naime, na fotografiji je jasno vidljivo da se prozori u bolnici ne mogu otvoriti više od nekoliko centimetara. Razlog tome – zid!

– Na svakom katu je tako, ni jedan prozor ne možeš do kraja samo na kip. Možda su projektanti tako željeli, komentira nam čitatelj.

Bez odgovora iz bolnice

O pitanjima projektiranja OB Sisak kontaktirali smo i ravnatelja, mr.sc. Tomislava Dujmenovića, dr.med. Tražili smo komentar na dobivenu fotografiju, kao i informacije o zašto je odabran takav tip gradnje koji očito nije prikladan, posebice kada je u pitanju zdravstvena ustanova.

Odgovor još uvijek nismo dobili.

Prozor u OB ‘dr. Ivo Pedišić’ Sisak | foto: čitatelj, baustela.hr

Copy link
Powered by Social Snap