Pretraga

Riječani mogu odahnuti: Opasno gradsko raskrižje uskoro će zamijeniti rotor

A- A+

Zahuktavaju se građevinski radovi u gradu koji teče. Samo tijekom ovog vikenda otvorena su nova dva gradilišta s kojima će riječka infrastruktura biti rekonstruirana i nadograđena, a izgradit će se i novi rotor na Plumbumu zbog kojeg bi prometovanje na toj dionici državne ceste trebalo postati nešto sigurnije.

gradilište rijeka

Gradilište u Rijeci, budući rotor na Plumbumu | foto: Grad Rijeka

Radove na dionici državne ceste D8 potaknula je klasifikacija ‘opasno mjesto’ zbog čega će na ovoj lokaciji uskoro stajati rotor.

Tijekom proteklih dana na području Rijeke otvorena su dva nova gradilišta kojima će se poboljšati i unaprijediti gradska infrastruktura. No, posebnu pozornost privuklo je gradilište na Plumbumu gdje će opasno prometno križanje uskoro zamijeniti novi rotor.

Osim radova na Plumbumu krenuli su i oni na Kantridi gdje će se pak formirati raskrižje, ali i dodati novi prometni trak za sigurno odvijanje prometa.

Rotor na Plumbumu

Novi riječki rotor nalazit će se na mjestu današnjeg raskrižja na Plumbumu. Njegovu izgradnju vodit će riječka ispostava Hrvatskih cesta, odnosno tvrtka Strabag.

Kako navode iz Grada Rijeke radovi na toj dionici državne ceste D8 započeli su jer je navedeno križanje klasificirano kao opasno mjesto na mreži državnih cesta zbog čega će biti zamijenjeno kružnim tokom.

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Rijekaprojekt iz Rijeke., a Strabagove radove prema navedenom projektu nadzirat će tvrtka Investinženjering d.o.o. Prema trenutnom planu radovi bi trebali biti dovršeni do 25. studenog, a njihova ukupna vrijednost iznosi 2.491.105,78 kuna bez PDV-a.

gradilište rijeka

Gradilište u Rijeci, budući rotor na Plumbumu | foto: Grad Rijeka

Radno i na Kantridi

Paralelno s radovima na Plumbumu otvoreni su i radovi na riječkoj Kantridi. Riječ je o radovima rekonstrukcije i nadogradnje, odnosno proširenja dijela Labinske ulice.

Radovima će se, objašnjavaju iz Grada, formirati i raskrižje s dodatnim prometnim trakom za vozila koja skreću lijevo što bi trebalo utjecati na poboljšanje i dodatno osiguravanje uvjeta za sigurno odvijanje prometa.

Izdvojeni članak

Istraživanje pokazalo da je Rijeka spremna na energetsku tranziciju

Rekonstrukcijom Labinske ulice u dužini od 230 metara obuhvatit će se postavljanje trase, izrada kolničke konstrukcije, uređenje raskrižja, uređenje sustava oborinske odvodnje, izmještanje i uređenje autobusnih stajališta, izgradnja nogostupa, postavljanje prometne opreme i signalizacije, uređenje pokosa usjeka i nasipa te izgradnja nove nerazvrstane prometnice u ukupnoj dužini od 66 metara.

Vrijednost radova na Kantridi iznosi 3.206.370,86 kuna, a izvodi ih GP Krk. Prema predviđenom planu radovi bi trebali biti dovršeni kroz narednih pet mjeseci.

Riječani mogu odahnuti: Opasno gradsko raskrižje uskoro će zamijeniti rotor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap