Pretraga

Što kupiti bauštelcu/ki za Božić? Imamo deset prijedloga

A- A+

Istražili smo i došli na odlične ideje za poklone građevinskim radnicima. Ako još uvijek razmišljate što pokloniti svojim najbližima, možda će vam ova lista pomoći. Vodili smo računa o vremenskim (ne)prilikama i raznim situacijama u kojima se građevinari svakodnevno nalaze i izabrali top 10 korisnih poklona na kojima bi bio zahvalan svaki građevinar. Imate li što za dodati na listu?

Ilustracija | Foto: Unsplash

1. Kvalitetna reflektirajuća jakna

Građevinski radnici unatoč zimi, snijegu, kiši ili drugim vremenskim uvjetima moraju biti na terenu i baš zato moraju imati dobru opremu koja je otporna na sve nepogode. S vanjske strane bi trebala biti nepropusna i po mogućnosti, upečatljive boje, a s unutrašnje strane bi tkanina trebala “disati”. Zato je jakna odličan izbor za poklon i naš no.1. na ovoj listi. Osim toga, na internetu se danas nudi širok spekatar ”grijaćih’ hoodica. Radi se o hoodicama koje imaju ugrađen grijač te kontroler kojim dodirom upravljate postavkama topline. Grijači su postavljeni u zoni prsa i leđa, a uz hoodicu dobijete i kompaktnu bateriju. Toplinu osjetite do šest sati. Cijene nisu najpristupačnije, ali nam se ovakav poklon čini kao dobar ulog koji vraća zdravljem.

2. Rukavice i losion za ruke

Bilo da poznajete nekoga tko se bavi utovarom ili istovarom materijala, visinskim radovima, vožnjom kamiona, gletanjem ili bojanjem zidova, bitno je zaštiti ruke. Rukavice su neophodan “alat” za sve građevinare, a mi preporučujemo rukavice kojima je moguće tipkati kako bi se na taj način uštedjelo vrijeme na javljanja na poslovne razgovore. Osim rukavica, razmislite o losionu za ruke za najdraže koji su izloženi zimi, kiši i vjetru, a zbog čega prve nastradaju upravo ruke. Losion je mali znak pažnje, a pokazuje da primjećujemo i da nam je stalo.

3. Termosica ili boca za vodu

Bilo da su vaši najdraži ljubitelji kave, čaja ili se drže standarda – vode, termosica ili boca za vodu mogu biti odlične opcije za poklon. Računajući na njihovu izloženost na radnom mjestu preporučamo nehrđajući čelik kao materijal koji će podnijeti sve nezgode koje se na gradilištu mogu dogoditi.

4. Slušalice 

Mnogi građevinski radnici izloženi su velikoj buci, a ako s druge strane rade ponavljajuće zamorne poslove vjerojatno im treba razonoda. Kod odabira slušalica vodite računa o poslu kojim se vama draga osoba bavi te imajte na umu da je bitno da dobro prianjaju uhu i da omogućuju radniku da se i dalje kreće te da ”žice ne smetaju”. Osim sve popularnijih bežićnih slušalica uvijek su dobra opcija i slušalice s kablom koji se postavlja na leđa. Ovdje je i primjer.

5. Zvučnik

Na nekim radnim mjestima nemoguće je koristi slušalice i u tom slučaju zvučnik djeluje kao odlična ideja. Građevinski radnici diljem svijeta biraju one s izdržljivom baterijom, ali, možda bitnije, čvrstom kutijom. Čak se proizvode i zvučnici s magnetom što je dodatni plus jer na taj način ne mogu pasti niti se oštetiti.

 

6. Ruksak za alat sa stanicom za punjenje

Osim torbe za alat sve su popularniji ruksaci. Isto kako fotografi sve objektive drže u ruksacima tako su i ruksaci za alat novi trend u građevini, a obično se sastoje i od džepa s prijenosnim punjaćem koji omogućava da se preko USB kabla spojite na radni mobitel, tablet ili drugi uređaj kada vam nestane baterije.

7. Masažer 

Radnici u građevini često pate od bolova u mišićima jer su izloženi teškom fizičkom radu. Na internetu se mogu naći razni masažeri za razne dijelove tijela koji mogu pomoći bližnjima da se riješe napetosti i bola uzrokovanog radom, a mi objavljujemo nekoliko primjera.

8. Pametni sat 

Pametni satovi već su neko vrijeme ‘trend’ jer su praktični i sve ljepše izgledaju, a omogućavaju da pratimo reakcije tijela na dnevne aktivnosit. Pametni satovi mjere koliko smo koraka napravili ili razinu stresa, a ono što će se svidjeti građevinarima – podnose sve vremenske uvjete. Danas postoje razni satovi, izdržljivi, vodootporni, izrađeni od raznih materijala, a s njima ne moramo svako malo otvarati mobitel da bismo vidjeli koliko je sati jer će nam osim toga pokazati ako imamo kakvu obavijest s društvenih mreža i je li nas tko zvao.

 9. Šalica sa smiješnom porukom

Ako vam ponestane ideja personalizirana šalica je uvijek slatka opcija, a danas se šalice mogu naručiti na brojnim stranicama na internetu ili možete upitati izrađuju li ih u vama najbližoj kopirnici.

10. Mobitel za građevinare ili kvalitetna futrola

O mobitelima smo pisali prije nekoliko dana, a više možete pročitati na članku ovdje. Obzirom da su mobiteli “skupe” igračke, razmislite o kupnji kvalitetne futrole ili snažne maskice koja neće pustiti prašinu i druge materijale u utore mobitela, a ako ispadne za vrijeme radova, kvalitetna futrola sačuvat će mobitel od jakih udaraca ili razbijanja.

 

Izdvojeni članak

TOP 10 mobitela za građevinare: Sadrže laserske daljinomjere i otporni su na udarce Roberta Carlosa

Copy link
Powered by Social Snap