Pretraga

U svibnju više građevinskih radova nego lani: Najviše sati odrađeno na novogradnji zgrada

A- A+

Prema najnovijim statistikama, obujam građevinskih radova u svibnju 2022. u odnosu na svibanj 2021. veći je za 4,5%. Obujam građevinskih radova u ožujku 2022. u odnosu na veljaču 2022. veći je za 0,1%.

Gradilište | izvor: Unsplash

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ovaj svibanj ima više radova nego prethodni i količina radova iz prethodnog mu mjeseca je porasla.

Što se tiče odrađenih sati na gradilištima, najviše je odrađeno na novogradnji zgrada, čak 38,3 posto, dok je novogradnja ostalih građevina na 24 posto od ukupnog broja odrađenih sati. Na ostalim radovima na zgradama odrađeno je 13,1 posto sati, a na ostalim građevinama 24,6 posto.

Izdvojeni članak

Cijene građevinskog materijala najviše u posljednjih 5 godina: Travanj 2022. rekordan

DZS zgrade definira kao stalne građevine koje imaju krovište i vanjske zidove, sagrađene su kao samostalne uporabne cjeline koje pružaju zaštitu od vremenskih i drugih vanjskih utjecaja, a namijenjene su stanovanju, obavljanju neke djelatnosti ili smještaju i čuvanju životinja, robe, opreme za različite proizvodne i uslužne djelatnosti, i tako dalje. U istu kategoriju spadaju i građevine koje imaju krov, ali ne i sve zidove. Ostale građevine su sve građevine koje nisu zgrade, na primjer ceste, pruge, cjevovodi, mostovi, brane, sportski tereni, i tako dalje.

Copy link
Powered by Social Snap