Pretraga

[VIDEO] Izgleda li ovako normalan razvod struje? Čitateljica traži stručni savjet

A- A+

U Facebook grupi ‘Građevinski radovi’ koja okuplja gotovo 36 tisuća članova, jedna je članica zatražila savjet od majstora. Naime, objavila je fotografiju, koja je i nas zaintrigirala, a prikazuje razvod struje koji na prvu izgleda vrlo neobično budući da su cijevi uvelike smotane i mnogo se križaju. Ono što članicu zanima jest da li je takav zglob razvoda struje normalan ili nije? Treba li dotične cijevi izravnati i u slučaju da se to ne napravi, hoće li kasnije biti problema i komplikacija?

Razvod struje | foto: Facebook grupa Građevinski radovi

Objava je skupila više od 130 komentara i mišljenja su uglavnom oprečna. Neki smatraju da je razvod struje sasvim solidan, dok drugi smatraju da je to vrlo loše napravljeno, a pri tome su objasnili i zašto. Mi smo izdvojili neke od savjeta.

Neki smatraju da nema nikakvih problema

– Ovo je sasvim ok. Kasnije se kroz ove bužire provlače lisnate žice uz pomoć elastične sajle. Neravnost ili ovaj zaokret bužira ništa ne smeta, komentirao je jedan član.

Sličnog je mišljenja još jedan član koji smatra da, iako je crijevo malo krivo, ipak neće biti problema prilikom provlačenja kabla.

– Meni to izgleda solidno, jedno crijevo je pomalo iskrivljeno, ali nikakvih problema tu neće biti provući kabal… PS: možda bi bilo dobro u ovakvom stanju provući kabal na ovom čvoru, ako išta iskrsne i ne bude išlo lako, da to onda otklonite prije betonaže, napisao je jedan član.

Jedan član smatra da je dotični razvod struje odlično napravljen

Ovo je super. Samo još par vezica, poslije spušteni strop i kabliranje, jedan je od komentara.

S druge strane, neki članovi smatraju da je razvod struje loše napravljen i da bi kasnije moglo doći do nekih komplikacija.

– Sigurno će vam foršpan od struje tu zapinjati na zavoju. I u praksi kod lijevanja deke, meštar nagazi armaturu i stisne bužir i uglavnom nastanu problemi. Ja sam kod gradnje kuće zidao 14 redova umjesto 13 cigli. I dobio prostor za knauf plafon. Sve instslacije struje , klime i slično, ispod knaufa, glasi komentar.

Ovo je ‘pravi gužvanac’

A da bi kasnije moglo biti komplikacija, misli još jedan član.

– Po meni dosta loše napravljeno. Previše se cijevi križa i kroz onu jako smotanu cijev nema šanse da kasnije provučete foršpan. Treba pitati i statičara što misli, budući da svaka cijev oslabljuje beton na tom mjestu. Jedna cijev nije problem, ali ovo je gužvanac i pitanje je kako će se beton zaliti oko svih tih cijevi, savjetovao je jedan od članova.

Jedan korisnik smatra da će se cijevi stisnuti i da se kod betonaže neće moći kroz njih provući cijevi.

– A najveći problem je tu što je cijevi stavio iznad distancera tj. između distancera i armaturne mreže i kod betonaže, sve cijevi će se stisnuti i nema šanse da poslije kroz njih provuče žice, mišljenja je jedan član grupe.

Obzirom da je situacija doista neobična, imate li vi koji stručan savjet za ovakav problem? Ako se razumijete u navedenu problematiku, pišite u komentare kako biste pomogli u rješavanju dileme.

[VIDEO] Izgleda li ovako normalan razvod struje? Čitateljica traži stručni savjet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap