Pretraga

Vlasnik Violete želi ulagati u turizam: U planu mu je izgraditi kamp u Makarskoj

A- A+

Vlasnik Violeta grupe, Petar Ćorluka, želi sve više poslovati u turističkom sektoru. Prema prostornom planu Makarske, na zoni Biloševac moguće je podići i hotel i kamp, a konačnu riječ imat će gradska uprava.

Makarska riva | foto: Grad Makarska

Petar Ćorluka vlasnik je Violete, najvećeg regionalnog proizvođača higijenskih potrepština i sve se više želi baviti turizmom u Hrvatskoj. Potvrdio je to još ranije kupnjom hotela Hrvatska i kampa Urania u Baškoj Vodi te makarskog hotela Mirjan čiji je vlasnik od travnja 2022. i čijim je poslovanjem vrlo zadovoljan. Novi projekt ambicioznog Gruđanina je turističko naselje na područje Biloševca. Ćorluka ondje želi graditi svojevrsni hobit kamp, zelene, luksuzne i samoodržive zemunice koje idu prema sve popularnijem glampingu, piše Makarska Danas.

Na sastanku s gradonačelnikom Makarske Zoranom Paunovićem, Ćorluka je potvrdio i kako je odustao od izgradnje novoga hotela s 5 zvjezdica jer smatra da Makarska ima dovoljno hotela i da joj treba nešto s velikim kapacitetima.

Izdvojeni članak

[FOTO] Završen natječaj: Ovako će izgledati Peškera u Makarskoj

– Stoga smo se okrenuli novoj ideji, želimo graditi nešto na ekološkim osnovama. Smještajni kapaciteti neće biti veliki, a sve masline koje su na tom zemljištu ostavljamo jer je cilj da očuvamo prirodu, rekao je Ćorluka.

Konačnu riječ imat će gradska uprava jer se na zemljištu mogu graditi i hotel i kamp. Ćorluki ovo nije prvi puta da se okušava u ovim vodama – za sada su se njegova ulaganja u Makarsku rivijeru pokazala uspješnim.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap