Pretraga

Započela temeljna obnova stogodišnje ljepotice, projekt M-plana izvodi Hidroregulacija

A- A+

Zgradu staru više od 100 godina odlučio je obnoviti Grad Bjelovar, te joj vratiti stari sjaj uz suvremena rješenja koja će ju učiniti zaista posebnom. Sve prema idejnom projektu koji su izradile arhitektice Dorotea Kaurić, Anamarija Draženović i Katarina Kolak iz M-plana. Okosnica radova je konceptualno rješenje ‘kuća u kući’, a projekcije su jako zanimljive.

obnova zgrade Vodotehna Bjelovar

obnova zgrade Vodotehna Bjelovar | foto: Grad Bjelovar

Nakon konstrukcijske obnove, u travnju je započela i temeljna obnova povijesne zgrade u Bjelovaru na adresi Trg hrvatskih branitelja 14, Bjelovarčanima poznatija kao zgrada Vodotehne. Gradonačelnik, Dario Hrebak, rekao je kako je putem provedenog postupka javne nabave, posao obnove te zgrade dobila tvrtka Hidroregulacija, koja je radila i konstrukcijsku obnovu. Rok za završetak radova je 10 mjeseci.

Izdvojeni članak

Obnovljena jedna od najpoznatijih vila u Hrvatskoj: Radovi vrijedni preko 700 tisuća eura

Radovi su vrijedni 7,5 milijuna eura, a financiranje je osiguralo Ministarstvo kulture. Cjelovita obnova zgrade planirana je tako da se, između ostaloga, dobije prostor za Tehnološki park Bjelovar za Start up, Coworking i upravu. Grad Bjelovar imao bi konferencijsku dvoranu za više od 40 osoba, polivalentnu dvoranu za više od 90 osoba i ured.

Vodotehna idejno rješenje

Vodotehna idejno rješenje | foto: Grad Bjelovar

Idejnim rješenjem, koje su izradile arhitektice Dorotea Kaurić, Anamarija Draženović i Katarina Kolak iz M-plana, stvorena je jedinstvena komunikacija uvođenjem novog stubišta u atriju, konceptualno rješenje ‘kuća u kući’. Prostori su fleksibilni i multifunkcionalni te mogu primiti različite korisnike i namjene.

Dvorac pored Koprivnice kupili za 53 tisuće eura, a sada od njega za 13 milijuna prave wellness oazu, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap