Pretraga

Najam apartmana preko Hrvatima omiljene platforme ove sezone po drugačijim pravilima

A- A+

Airbnb je objavio je da će globalno zabraniti korištenje unutarnjih sigurnosnih kamera. Svi oni koji oglašavaju smještaj na ovoj platformi moraju se prilagoditi ili će im račun biti blokiran. Za prilagodbu imaju vremena do 30. travnja. Ovo se odnosi i na tisuće vlasnika smještanih jedinaca za najam u Hrvatskoj koji su pred vratima nove sezone.

krevet

krevet | foto: Freepik

Unutarnje kamere u smještajnim jedinicama koje se iznajmljuju preko Airbnb-a do sada su bile dopuštene u zajedničkim prostorijama domova pod određenim uvjetima. No, morale su biti otkriveni gostima i vidljive, ali nisu bile dopuštene u privatnim prostorima. Sada kamere više ne smiju biti postavljanje nigdje unutar smještaja, a nova su pravila i za mjerače buke.

Što je točno zabranjeno?

Nova politika Airbnb-a zabranjuje svu upotrebu unutarnjih kamera, bez obzira na otkrivanje. Također, ni vanjske sigurnosne kamere ne mogu se više postaviti za unutarnji pogled na dom, izvještava skift.com.

Mjerači buke ipak će bit će dopušteni, ali uz otkrivanje i ograničenja. Na primjer, uređaji za praćenje buke u decibelima moraju mjeriti samo razine decibela, ne mogu snimati razgovore i dopušteni su samo u zajedničkim prostorijama na popisima.

– Naš je cilj bio stvoriti nova, jasna pravila koja našoj zajednici pružaju veću jasnoću o tome što očekivati ​​na Airbnbu. Ove promjene su napravljene u dogovoru s našim gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost, a mi ćemo nastaviti tražiti povratne informacije kako bismo osigurali da naša pravila funkcioniraju za našu globalnu zajednicu, rekao je Airbnbov voditelj politike zajednice i partnerstva, Juniper Downs uz napomenu kako većina oglasa na ovom servisu nema sigurnosnu kameru, te da će ovaj potez utjecati na tek ‘manji podskup oglasa’.

Jedni pozdravljaju, drugi očajni

No, od kako je vijest objavljena o njoj bruje društveni mreži. Gosti ovaj potez pozdravljaju jer unutarnje kamere smatraju zadiranjem u njihovu privatnost. S druge strane domaćinima i vlasnicima one predstavljaju jedini načina zaštite svoje imovine od velikih zabava i mogućih šteta.

Ovdje treba spomenuti kako su gosti dugo ‘pritiskali’ Airbnb na ovaj korak obzirom da booking.com zabranjuju korištenje nadzornih kamera u zatvorenim i vanjskim prostorima poput bazena i saune.

Doznajte ovdje u kojemu velikom turističkom gradu planiraju stopirati galopirajuću apartmanizaciju.

Copy link
Powered by Social Snap