Pretraga

Stambeno zbrinjavanje na potpomognutim područjima – najviše prijava za najam stanova u državnom vlasništvu

A- A+

Zadarska županija objavila je izvršne liste stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima. Upravni odjel za nabavu i upravljanje, za 2024. godinu objavio je liste za pet kategorija stambenog zbrinjavanja, a čeka se na najam i dodjelu kuća, stanova i zemljišta u državnom vlasništvu. Osim najma stanova i kuća, daruju se zemljišta za gradnju, kuće koje valja obnoviti, a i građevni materijali. Liste prijavljenih vrlo su dugačke, a kreću se – sporo.

Armaturna mreža | Foto: Freepik

Upravni odjel za nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije objavio je izvršne liste prvenstva stambenog zbrinjavanja za 2024. godinu. Objavljene su liste za pet kategorija stambenog zbrinjavanja, no liste se vrlo sporo pomiču. Prvi na listi sada, šesteročlana obitelj, prošle godine, primjerice, bili su – peti.

Prvi model uključuje davanje kuće u državnom vlasništvu u najam. Na ‘model A’ čeka ukupno 18 prijavljenih s područja Benkovca, 12 s područja Gračaca, 12 iz Obrovca, a po jedna je prijava iz Zadra, Poličnika i Zemuna Donjeg.

Lista za ‘model B’ odnosi se na stambeno zbrinjavanje darovanjem neuseljive obiteljske kuće u državnom vlasništvu i građevnog materijala za obnovu ili rekonstrukciju tih kuća. Za taj model,  19 je prijavljenih iz Benkovca, 14 iz Gračaca, 9 iz Obrovca i po 3 iz Poličnika, Zadra i Zemunika Donjeg. Još po dvoje na listi je iz Pakoštana i iz Posedarja, a jedna prijava je i iz Polače, prenosi 057info.

Treći, ‘C model’ podrazumijeva stambeno zbrinjavanje davanjem stana u državnom vlasništvu u najam. Tu je lista prijavljenih daleko najduža, a 146 prijavljenih je iz Benkovca, dok je 96 prijavljenih iz Gračaca, 157 iz Obrovca, a dvije prijave su iz Posedarja.

Izdvojeni članak

Započela gradnja prvih 6 zgrada s državnim stanovima, još 30 čeka izvođača radova

U okvirima četvrtog, ‘modela D’, daruje se građevno zemljišta u državnom vlasništvu i građevni materijal za izgradnju obiteljske kuće. Tu je 40 prijavljenih s područja Benkovca, 13 iz Gračaca, po 4 iz Jasenica, Zadra i Posedarja, 3 iz Novigrada. Nadalje, 46 je iz Obrovca, po dvije prijave su iz Pakoštana i iz Škabrnje, 7 iz Polače, 11 iz Poličnika, a jedna prijava je iz Zemunika Donjeg.

Posljednji, peti, ‘model D’ uključuje darovanje građevnog materijala za obnovu ili izgradnju obiteljske kuće na građevinskom zemljištu u vlasništvu podnositelja prijave. Na četvrtoj listi 32 prijavljenih je iz Benkovaca, 43 iz Gračaca, 35 iz Poličnika, 23 iz Obrovca, 14 iz Novigrada, po 11 iz Jasenica i Starigrada, 9 iz Posedarja. 7 prijavljenih je iz Zemunika Donjeg, po 6 iz Pakoštana i Škabrnje, 4 iz Zadra, 3 iz Lišana, dvoje iz Stankovaca te jedan iz Galovca.

Natječaj bio je objavljen u prosincu prošle godine, a Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine tada je rok trajanja odredilo do kraja ožujka u kojem izvršne liste moraju biti objavljene.

Ovdje pročitajte više o novom modelu najma stanova.

Copy link
Powered by Social Snap