Pretraga

Prodana vila preko puta Tuđmanovog doma: Ministar najavio online prodaju državne imovine

A- A+

Prodana je vila od 182 kvadrata koja je bila u posjedu države, i to za osam i pol milijuna kuna. Vila je specifična i zato što se nalazi na elitnoj lokaciji, preko puta doma prvog hrvatskog predsjednika. Tom prilikom je ministar državne imovine, Ivan Paladina, najavio da će se sljedeće godine državne nekretnine prodavati na online platformi.

Vilu u Nazorovoj 72 država prodaje na javnoj dražbi | MPGI

Zapuštenu veliku je država prodala za osam i pol milijuna kuna, i to sinu nekadašnjeg kralja mlijeka, Luki Rajiću. Početna cijena vile je bila 7.480.000 kuna, a više o tome možete pročitati ovdje. Vila je inače zaštićeno kulturno dobro, pa će za sve veće rekonstrukcije biti potrebno odobrenje konzervatora. Vila se sastoji od stana u podrumu, prizemlju i prvom katu, piše RTL.

– Pa jesam, ja sam očekivao, mogu reći da sam očekivao tako dobru cijenu, ja sam očekivao i nadao se i svrha ovakvog načina prodaje je da bude više zainteresiranih. Imali smo tri zainteresirana kupca koji su uplatili jamčevinu koja nije mala koji su se natjecali na dražbi. To je ono što je svrha ovakvog načina prodaje. I postiglo se u konačnici milijun kuna više nego što je procijenjena vrijednost, rekao je ministar Paladina.

S obzirom na to da je u pitanju iznos veći od milijun eura, odluku još mora potvrditi Vlada, nakon čega se sklapa ugovor. Ovo je najtransparentniji oblik dražbi, s čime se slažu agenti koji se bave prodajom nekretnina. Jedan od njih, Boro Vujović, je isto tako rekao kako su kupci takvih nekretnina ljudi koji žele živjeti na elitnim lokacijama kojima novac ne predstavlja veliku prepreku i koji jednostavno žele adresu i prednosti koje recimo tako velika nekretnina nosi. Njima nije u pitanju hoće li nekretninu platiti malo više ili malo manje.

Izdvojeni članak

Na javnoj dražbi prodaje se vila u Tuđmanovom susjedstvu, početna cijena milijun eura

– Do sad smo uvijek na neki način imali kritiku prema ministarstvu i upravljanju imovinom, ali u ovom slučaju moramo pohvaliti jer je to napravljeno vrlo transparentno kroz dražbu i dobivena je cijena tako da je to u ovom trenutku odlična cijena za takvu vrstu nekretnine na toj lokaciji, rekao je Vujović za RTL.

Online prodaja

Uskoro na prodaju idu i rezidencijalna nekretnina u Zagrebu u kojoj je nekad bila britanska ambasada, čija je vrijednost procijenjena na 20 milijuna kuna. U planu je i prodaja vile u Kostreni, a slijede i natječaji za turističke lokacije na Lastovu, Pelješcu i Privlaci. Tako je ministar Paladina najavio i da se već krenulo u pripremu nove online platforme koja će se koristiti za prodaju državne imovine.

– Već smo u fazi nabave on-line platforme e javni natječaj putem koje nadam se da će biti gotovo do sredine sljedeće godine gdje će se sve državne nekretnine prodavati na toj platformi ili na licitaciji ili na dražbi, rekao je Paladina.

Copy link
Powered by Social Snap