Pretraga

Mrak-Taritaš o ministru Bačiću: ‘Kasno Marko na Kosovo stiže’

A- A+

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš smatra kako su Vlada i HDZ imenovanjem Branka Bačića za ministra graditeljstva pokazali kako im je stalo do obnove. Smatra da ako se krene u obnovu mora postojati hodogram po kojem znate kad što dolazi na red i kad što treba napraviti te da obnova nije paradiranje. Ali isto tako poručuje: ‘Kasno Marko na Kosovo stiže’.

Anka Mrak Taritaš i Branko Bačić | Foto: Ilustracija, Facebook i Youtube, screenshots

Mrak-Taritaš smatra kako će biti zanimljivo vidjeti koga će Plenković postaviti na mjesto državnog tajnika za stambeno zbrinjavanje umjesto Gordana Hanžeka. Nakon imenovanja Bačića očekuje ubrzavanje nekih stvari, ali misli da ‘kasno Marko na Kosovo stiže’. Gostovala je u emisiji Novi dan N1 televizije.

– Kad je prije 10 mjeseci bilo imenovanje ministra Ivana Paldine, govorili smo da je na taj način mogao postati i ministar obrazovanja, po tom istom kriteriju, rekla je i dodala da je obnova najveća blamaža i sramota ove vlade. Komentirala je kako se nije reagiralo kada je ljudima na Banovini trebalo omogućiti koliko toliko pristojan život, a za Grad Zagreb kako je potpuno zaboravljen.

Komentirala je i javnu nabavu koja koči obnovu. Kaže da nije protiv javne nabave. Kritizirala je rokove koji su predugi. Naglasila je kako postoje natječaji na koje se nitko nije javio. Smatra da je način rukovođenja centraliziran i da svi znaju koja je njihova uloga u svemu.

Izdvojeni članak

U imovinskoj kartici Branka Bačića četiri građevinska zemljišta, kuća, stan i vikendica vrijedne više od 3 milijuna kuna

Puhovski: ‘Obnovi ne treba inženjer već gonič robova’

Obnovu i novu ministarsku fotelju je jučer za N1 komentirao i politički analitičar i profesor filozofije Žarko Puhovski. Podsjetio je kako je Bačić bio na pragu odlaska u mirovinu.

– U Saboru je mogao biti gospodin, ovdje neće, ovdje mora obavljati mnogo stvari. Premijer nam je sada rekao da Hrvatska nema državni aparat nego stranački aparat koji glumi državu. Bačić je shvatio, i oporba tu griješi, da ne treba ovdje inženjer, građevinar, treba ono što Nijemci zovu ‘gonič robova’. Budući da su ovdje stranački robovi, tu može biti samo netko iz stranke. Bačić je pravi čovjek za to, on može nešto napraviti. Nekih sto gradilišta je pokrenuto, na proljeće će se činiti da su stvari sjajne u odnosu na prije, rekao je Puhovski za N1.

Komenirao je i kako je Banija HDZ-u politički nevažna no Zagreb je postao važan i to, kako kaže, zahvaljujući katastrofalnom ponašanju SDP-a zbog kojeg HDZ sada ima šansu.

Izdvojeni članak

Paladina više nije ministar: Pogledajte što je sve rekao u svojem oproštajnom govoru

Copy link
Powered by Social Snap