Pretraga

16. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu

A- A+

‘Dani pasivne kuće u Hrvatskoj’ manifestacija je koja će u svom 16. izdanju sve zainteresirane odvesti u budućnost energetske održivosti postavljanjem novih standarda za inovacije i ekološku osviještenost. Prilika je ovo za upoznati se s najnaprednijom, energetski visoko učinkovitom novogradnjom i dubinskom obnovom. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj održavaju se na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu od 10. do 12. studenog.

pasivna kuća | foto: Freepik

pasivna kuća | foto: Freepik

Trodnevni međunarodni stručno-znanstveni skup u organizaciji Konzorcija pasivna kuća Hrvatska (KPKH) – 16. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj, planira održati kontinuitet brojnim predavanjima i prezentacijama uz planirane stručne obilaske. Skup će se održati na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu (Fra Andrije Kačića Miošića 26), od 10. do 12. studenog.

U studenom 2013. godine, za vrijeme održavanja šestog izdanja Dana pasivne kuće u Hrvatskoj, nakon nekoliko godina promišljanja, ustanovljena je nužnost utemeljenja ‘Konzorcija pasivna kuća Hrvatska’ kao mjerodavne informacijske, edukacijske, stručne, izdavačke, istraživačke i certifikacijske adrese.  Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, 6. svibnja 2014. godine održan je prvi radni sastanak ‘Konzorcij Pasivna kuća Hrvatska’ (PKHR). Cilj mu je bio poticati modele niskoenergetske gradnje i pridonositi smanjivanju potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova te povećanje uporabe obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj i Europskoj uniji do 2020. godine.

Izdvojeni članak

Passivhaus – način gradnje samoodrživih građevina

Kako bi saznali što je to ‘faktor 10‘ i što on znači za budućnost našeg planeta te sve o energetskoj transformaciji koja će oblikovati naš svijet u godinama koje dolaze, stručno-znanstveni skup 16. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj pravo je mjesto.

Pogledajte ovdje kako funkcioniraju solarne ćelije koje eletričnu energiju stvaraju noću.

Copy link
Powered by Social Snap