Pretraga

2020 radnih stolova: Profesor izradio stotine stolova za učenike bez radnog prostora

A- A+

Pandemija je učenike diljem svijeta premjestila iz njihovih učionica u vlastite domove. Mnogi od njih nemaju sve uvjete za obavljanje školskih zadataka. ”Drvodjelstvo sa svrhom” ime je projekta kojeg je prošle jeseni započeo američki profesor Nate Evans kako bi svojim učenicima pružio priliku učenja od doma.

radni stolovi

Radni stolovi spremni za distribuciju učenicima | foto: Screenshot Good Morning America

Prve stolove profesor Evans izradio je iz vlastitog džepa, a danas donacijama izrađuje preko 100 stolova dnevno.

Profesor iz Iowe, Nate Evans, odlučio je pokazati svojim učenicima koliko odrasli brinu o njima te je za vrijeme pandemije odlučio svakom od njih izraditi jedan radni stol. Stolovi su, navodi Evans za Good Morning America, namijenjeni za sve učenike, neovisno o njihovom socijalnom statusu. Proizvodnju je započeo u svojoj garaži, a danas se proširila i na dodatne prostore.

– Za izradu jednog stola potrebno je 20-25 američkih dolara, kaže Evans te dodaje da novac dolazi iz brojnih donacija koje su krenule nakon što je projekt objavio na društvenim mrežama. Do sada je izgrađeno preko 600 stolova, a cilj je izraditi simboličnih 2020 stolova. Trenutni cilj projekta je prikupiti 30,000 američkih dolara u materijalima kako bi se projekt u potpunosti ostvario.

Objavljuje Woodworking with a PurposeSubota, 16. siječnja 2021.

Šareni stolovi za učenike

Svaki stol izrađuje se od iverice, a dimenzije su prilagođene učenicima viših razreda osnovne škole. Nakon izrade obitelj i prijatelji pomažu u dotjeravanju svakog stola. Brušenjem i bojanjem svaki se stol stilizira za učenika kojem odlazi. U procesu distribucije radnih stolova pomažu volonteri iz lokalnih zajednica, kao i iz lokalne crkvene zajednice.

300!!!!!! We’re so excited to see where God takes this project. We hope every child learns and grows at their own desk! Thanks again everyone!!!

Objavljuje Woodworking with a PurposeNedjelja, 6. prosinca 2020.

Copy link
Powered by Social Snap