Pretraga

Bliže se kraju radovi na I. gimnaziji Osijek: Nova škola kroz godinu i pol dana

A- A+

Napreduju radovi na izgradnji nove zgrade I. gimnazije Osijek u Strossmayerovoj ulici u Osijeku. Riječ je o projektu Osječko-baranjske županije vrijednom 14,5 milijuna eura, koji obuhvaća izgradnju nove školske zgrade za više od 600 učenika i sportsko-nastavne dvorane s vanjskim sportskim terenima i parkiralištem.

Radovi na izgradnji su započeli u studenome prošle godine, a trebali bi završiti za godinu i pol dana. Na gradilištu su bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sa suradnicima.

Župan Anušić je istaknuo da je I. gimnazija Osijek jedan od tri najveća projekta Osječko-baranjske županije. Rekao je da su  Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće te Gospodarski centar OBŽ završeni, a izgradnja I. gimnazije odvija se prema planiranoj dinamici. Naglasio je da će za 1,5 godinu imati novu i potpuno opremljenu školu, I. gimnaziju Osijek o kojoj se govorilo desetljećima.

– Naravno, objekt će imati i trodijelnu dvoranu i druge sadržaje koje najelitnija srednja škola na području Osječko-baranjske županije mora i treba imati. Učenike u njoj očekujemo školske 2024./2025. godine, rekao je župan Ivan Anušić i dodao da vrijednost projekta izgradnje iznosi 108 milijuna kuna (gotovo 15 milijuna eura), a trenutno se financira isključivo iz proračuna Osječko-baranjske županije.

Predsjednik osječkog Gradskog vijeća je rekao da je Grad Osijek partner Osječko-baranjske županije na mnogim projektima, pa i na projektu I. gimnazije. Objasnio je da je Grad ranije prenio pravo vlasništva nad zemljištem na Županiju, a iz gradskog proračuna je napravljena i pristupna cesta.

– Ovom investicijom, kao i skorim otvaranjem novog stadiona, ovaj prostor dobiva kompletno novu vizuru. Osim toga, upravo je dovršena projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Strossmayerove ulice gdje dobivamo novu pješačko-biciklističku stazu i zeleni pojas, pa ta ulica postaje ‘zelena avenija’, istaknuo je Florijančić.

Florijančić je najavio i nove projekte, pa tako rekao da je u projektiranju i nova obaloutvrda i produženje promenade prema Višnjevcu. Objasnio je da su sve to pretpostavke za kvalitetniji život svih građana i zamolio građane za razumijevanje i strpljenje jer se u gradu zaista puno radi i gradi.

Copy link
Powered by Social Snap