Pretraga

Damir Vanđelić potvrđen za ravnatelja Fonda za obnovu

A- A+

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu donesena je odluka o izboru i imenovanju ravnatelja Fonda. Tako je na temelju provedenog javnog natječaja predložen i jednoglasno potvrđen dosadašnji privremeni ravnatelj Fonda Damir Vanđelić, na mandatno razdoblje od četiri godine.

Foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Na sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu jednoglasno je potvrđen dosadašnji privremeni ravnatelj Fonda Damir Vanđelić.

Neposredno nakon održane sjednice, ministar Darko Horvat istaknuo je kako je povjerenstvo nadležno za provedbu samog natječaja predložilo Damira Vanđelića na mjesto ravnatelja, kao najkvalitetnijeg od svih prijavljenih kandidata.

– Jedan od važnijih kriterija pri odabiru bilo nam je da se ovog posla može primiti osoba s velikim iskustvom u vođenju velikih projekata, koja će se ujedno imati vremena u potpunosti posvetiti organiziranju rada Fonda i pokretanju organizirane obnove, rekao je Horvat.

Izdvojeni članak

Damir Vanđelić: Fond je dosad isplatio 99 naknada vrijednosti preko 3 milijuna kuna

Potres – najvažnija tema u državi

Novoizabrani ravnatelj Damir Vanđelić također je naglasio kako smatra da je potres danas najvažnija tema u državi, te ujedno i financijski najzahtjevnija.

– Mislim da je ovo odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onog što smo počeli raditi. Podsjećam da je procjena ukupnih troškova obnove oko 97 milijardi kuna samo za Zagreb, dok se procjene za naknadne potrese tek rade i zato smatram da je najvažnije ono čega sam se i primio. Želimo ovaj posao napraviti na efikasan i transparentan način, zaključio je Vanđelić.

Na sjednici Upravnog vijeća također je donesena odluka o poništenju javnog natječaja za imenovanje zamjenika ravnatelja Fonda, te će se isti u skorom roku i ponoviti.

Copy link
Powered by Social Snap