Pretraga

Damir Vanđelić: Fond je dosad isplatio 99 naknada vrijednosti preko 3 milijuna kuna

A- A+

Na konferenciji za medije Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu, predstavio je dosadašnje aktivnosti Fonda kao i način pregleda do sada isplaćenih naknada. Ukupan iznos premašio je tri milijuna kuna. Odbacio je mogućnost kandidiranja za gradonačelnika Zagreba kao kandidat HDZ-a.

vanđelić

Damir Vanđelić | foto: Screenshot N1

Do sada je predano 347 zahtjeva Fondu za obnovu nakon potresa.

Damir Vanđelić predstavi je u ime Fonda za obnovu koje su aktivnosti do sada napravljene, a što se tek planira. Fond je do sada isplatio 99 naknada u vrijednosti 3,438,220.39 kuna. Podatke o tome tko je zatražio naknadu, a kome je naknada isplaćena javnost može dobiti na stranicama Fonda.

Do sada je predano 29 zahtjeva za izgradnju zamjenske kuće, 44 zahtjeva za uklanjanje potresom uništenih kuća, 11 zahtjeva za uklanjanje više stambenih zgrada i 83 zahtjeva za obnovu više stambenih zgrada, stambeno-poslovnih i poslovnih objekata i obiteljskih kuća, rekao je Vanđelić.

– To su zahtjevi koji su najkompleksniji, koji će uskoro doći u Fond, mi se za njih pripremamo, dodaje Vanđelić.

Mapa, dostupna na stranici Fonda za obnovu, izvor je informacija koji objekt je predao zahtjev i kome ne naknada isplaćena i koji iznos. Riječ je, kako kaže Vanđelić, o živoj bazi u koju se u roku od jednog dana od isplate upisuju podatci.

– Transparentnije od ovog ne može, rekao je Vanđelić.

Izdvojeni članak

Deset mjeseci nakon potresa, stiže prva milijarda za obnovu zagrebačkih fakulteta

Obnova grada Zagreba

Na pitanja o kandidaturi za zagrebačkog gradonačelnika Vanđelić je odgovorio kako su njegova razmišljanja fokusirana na obnovu grada.

– Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova. Osim što će riješiti probleme, ima potencijal za ukupno gospodarstvo. To je jako značajno i smatram da je to jedna od najvažnijih stvari koje možemo napraviti za ovaj grad, objasnio je Vanđelić.

Obnova nudi potencijal ukupnom hrvatskom gospodarstvu za rast BDP-a do 1 posto godišnje, a samim time ga i ubrza smatra Vanđelić.

fond za obnovu

Fond za obnovu: Naknade | foto: Screenshot Fond za obnovu

Copy link
Powered by Social Snap